Help de bevolking van Oekraïne

Reizend kindertheater in laatste week van de zomervakantie

Vrijdag 21 augustus 2020

Door Redactie

Na het grote succes van vorig jaar trekt de KinderKaravaan van Theater Orpheus opnieuw door Apeldoorn in de laatste week van de zomervakantie. Iedere dag is de voorstelling ‘Buurmans keukenparade’ in één van de parken van Apeldoorn te zien. De 40 minuten durende voorstelling is te zien om 13:00 en 15:00 uur en is vrij toegankelijk. De voorstelling is voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders. Het decor zijn de bomen in het park, de toneelvloer is van gras, de stroom wordt opgewekt door zonne-energie en de voorstelling wordt natuurlijk gespeeld door echte acteurs. Als publiek geniet je niet alleen van de voorstelling, je mag ook zelf lekker meedoen.

Neem je picknickmand & kleedje mee, dan kunnen we na afloop met zijn allen (op 1,5m afstand) picknicken. “Met onze KinderKaravaan brengen wij theater naar alle Apeldoornse kinderen die in die laatste week van de schoolvakantie niet op vakantie zijn. Ik ben ontzettend trots dat we met financiële ondersteuning van de gemeente Apeldoorn deze leuke zomeractiviteit opnieuw kunnen organiseren” zegt Marij Wools, programma coördinator Theater van de Stad & Educatie.

Programma

Maandag 24 augustus in het Matenpark (bij de Ezels)
Dinsdag 25 augustus in het Zuiderpark (achter Dok Zuid)
Woensdag 26 augustus in Berg en Bos (bij de Speelweide)
Donderdag 27 augustus in het Mheenpark (Naast de grote speeltuin)
Vrijdag 28 augustus in Park Zuidbroek (bij de voetbalcourt)

Buurmans keukenparade

Een wervelende, spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?” Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken worden verhalen verteld over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Van alle leeftijden en iedereen die van eten houdt….

Voor meer informatie, bezoek www.orpheus.nl/kinderkaravaan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?