Restaurant Zenith ontvangt Michelinster: “We blijven wie we zijn”
Door Kevin van Es
Restaurant Zenith aan de Koninginnelaan 37 heeft officieel een Michelinster ontvangen, een prestigieuze erkenning van de internationaal bekende Michelin Guide. Voor Joey en Jody Stinissen werd deze droom werkelijkheid op een spannende dag voor de lokale horeca.
De uitreiking vond plaats tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht, waar Zenith samen met negen andere Nederlandse horecaondernemers de onderscheiding ontving. Zenith is daarmee het eerste Apeldoornse restaurant die een Michelinster bemachtigt: “Dat klopt, het is heel bijzonder. We zijn trots dat we opnieuw bijdragen aan het interessanter maken van Apeldoorn en omstreken, en dat we op gastronomisch gebied veel kunnen betekenen. Het is een unieke prestatie waar we erg trots op zijn,” aldus Jody.
Onverwachts
Jody noemt de uitreiking ‘vrij onverwachts’: “Vanuit Michelin is er eenmalig een bezoek aan Zenith gebracht door een anonieme inspecteur. We werden uitgenodigd voor de horecavakbeurs, maar dat zegt nog niks. We zijn er blanco in gegaan en kwamen terug met een Michelinster. Je weet niet wat je overkomt. We zijn overladen met berichten van familie, vrienden en gasten.”
Sinds de start in 2020 is het snel gegaan met Zenith. “Onze gasten hechten veel waarde aan de kwaliteit die wij bieden. Je zaak kan wel nog zo prachtig zijn, maar zonder goed eten werkt het niet. Joey heeft zich, in zijn eigen stijl, zo goed ontwikkeld en blijft dicht bij zichzelf,” legt Jody het succes uit.
Doel op zich
Het behalen van een ster was geen doel op zich voor het culinaire duo: “Wij willen vooral een gezonde zaak en tevreden gasten. Bezoekers van Zenith associëren ons al tijden met het niveau van een Michelinster, dat is het grootste compliment wat we kunnen krijgen,” vertelt Jody.
Zenith opende zijn deuren op de locatie van het voormalige Sizzles aan de Koninginnelaan. In een ‘In Beeld’ stammend uit geeft Jody aan voor Leon en Esther, de voormalig eigenaren van Sizzles, te hebben gewerkt: “We hadden altijd al de wens om een eigen zaak te beginnen. Toen Esther ons liet weten dat ze zouden verhuizen, was het zover,” aldus Jody Stinissen.
Zijn wie we zijn
Restaurant Zenith hoopt met deze erkenning nog meer liefhebbers van culinaire hoogstandjes te trekken, maar blijft vooral zichzelf. “We blijven wie we zijn. Dit is het, dit zijn wij en zo ontwikkelen we ons. Samen met ons team willen we het elke dag beter doen. We zijn mega trots dat een groot instituut als Michelin ons zo waardeert, het is toch de Champions League van de horeca,” vertelt Joey.
Joey en Jody zijn bovenal de gasten enorm dankbaar: “Ze wezen ons op onze kwaliteit en waren eerder dan wijzelf met een Michelinster bezig.” Hoe het team de ster gaat vieren weet Joey nog niet: “Misschien vieren we het na sluitingstijd, vanwege alle gekte leven we behoorlijk met de dag.”