Rob de Nijs kwam, zag en overwon

Zondag 27 mei 2018

Door Peter Vroon

De Hanoszaal kon amper het publiek herbergen dat voor het jubileumconcert van Rob de Nijs kwam. Rob die 50 jaar in het artiestenvak zit , bespeelde de zaal met een verfijnd gevoel. De 75-jarige artiest kan maar geen genoeg krijgen van optredens. Het publiek evenmin van hem. En: Hij ziet er altijd nog trendy uit.

Na het tweede nummer stond het publiek in de Hanoszaal bijna op de stoelen van enthousiasme. Er is uitbundig meegezongen. Dat gebeurde overigens regelmatig tijdens dik anderhalf durend concert.

De 5 mans sterke formatie ondersteunde Rob op voortreffelijke wijze. Echte professionals die weten wat er van ze verwacht wordt. Een geweldige lichtshow en foto’s op een videowall gaven het idee dat je in een levend fotoalbum aan het bladeren was. De formatie vulde Robs nog steeds energieke stem aan waardoor hij ook op zijn band kon leunen.

Nummers zoals He Bo, het werd zomer, Het zwanenmeer en natuurlijk Malle Babbe, Banger hart, ritme van de regen en vele andere hits brachten de complete zaal op hol. Hij is gelouterd door het leven en deelde zijn gedachten en gevoelens via de muzikale juweeltjes.

Rob kreeg het voor elkaar een haast intieme sfeer te creëren. De éminence grise van de Nederlandse zangers van de Lage landen liet  alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij tal van zijn klassiekers de revue passeerden .

Een waardevolle avond om niet te vergeten.

Orpheus, Hanoszaal 26 mei 2018.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?