Roots in the Woods breidt uit naar Ede

Vrijdag 8 juli 2011

Door Eilt Staal

Provincie Gelderland stimuleert stichting met subsidie

De Gedeputeerde Staten hebben besloten om festival Roots in the Woods te stimuleren met een subsidie van 50.000 euro. Het festival heeft als doel om de jaargetijden te vieren in de Veluwse steden. De stichting gebruikt de subsidie om haar festival uit te breiden op de Veluwe, door ook een jaargetijde te vieren in Ede. De herfst wordt jaarlijks al gevierd in Apeldoorn.

De Gedeputeerde Staten stimuleren Roots in the Woods met de subsidie om de Veluwse kwaliteiten tot uiting te brengen. De subsidie wordt ingezet om uit te groeien naar een festival voor de gehele Veluwe. Met de provinciale bijdrage heeft de stichting echter haar financiering nog niet rond. De stichting doet een oproep aan het bedrijfsleven om te helpen bij het ontwikkelen van een Veluws festival.

De gemeente Ede heeft inmiddels haar goedkeuring gegeven voor het organiseren van het festival. De gemeente geeft hiermee invulling aan de roep uit de samenleving om meer evenementen te organiseren. Tijdens het festival worden de Veluwse kenmerken geprofileerd in combinatie met de kenmerken van de stad. Een Edese werkgroep start in het najaar de voorbereidingen en stelt ook vast welk jaargetijde wordt gevierd in Ede. Het festival in Ede heeft als insteek om bestaande initiatieven te bundelen en te combineren met Roots in the Woods.

Stichting Roots in the Woods is momenteel druk met het organiseren van het herfstfestival in Apeldoorn. Centraal staan: muziek, theater, kleinkunst, cabaret, outdoor, kinderactiviteiten en culinaire verrassingen. Geheel in de sfeer van de Veluwe. Roots in the Woods kent een afwisselend programma. Overdag zijn de activiteiten gericht op gezinnen. In de avonduren is het aanbod gericht op volwassenen. Meer informatie over Roots is the Woods is te vinden op www.rootsinthewoods.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!