Roots in the Woods: ‘Samen genieten van de herfst op de Veluwe’

Zaterdag 19 oktober 2019

Door Amrutha Mol

De 10e editie van het Veluwse herfst festival Roots in the Woods is gisteravond, vrijdag 18 oktober, van start gegaan in het Apeldoornse Beekpark. Een jubileumjaar vraagt natuurlijk om nieuwe activiteiten en grotere artiesten, vond de organisatie. Dus is het festival deze keer net even anders dan voorgaande jaren.

Marco Bod, festivalleiding bij Roots in the Woods, is ook dit jaar in grote mate betrokken geweest bij de organisatie van het festival en vertelde dat hij er ook dit jaar met veel plezier aan heeft gewerkt. ,,De voorbereidingen zijn goed gegaan. Vrijdagmiddag lagen we goed op schema en konden we ons focussen op de detailafhandeling.”

Marco vertelde dat hij met een trots gevoel terugkijkt naar de voorgaande jaren Roots in the Woods: ,,Ik ben heel trots op het proces dat we hebben doorlopen met Roots in the Woods. Ook dit jaar hebben we er hard aan gewerkt om de 10e editie een onvergetelijke jubileumeditie te laten worden.”

De organisatie achter Roots in the Woods zit niet stil, want ze zijn nu alweer bezig met de plannen voor 2020. Marco vertelt: ,,We blijven Roots in the Woods ontwikkelen en proberen onze missie elke editie te laten slagen: gezellig samen genieten van de herfst op de Veluwe.”

Cultuur op de Veluwe

Roots in the Woods heeft ook culturele elementen en dat willen ze ook blijven voortzetten. Marco vertelt hierover: ,,In de toekomst willen we de Veluwe cultureel gezien nóg beter op de kaart zetten.”

Zaterdag en zondag zijn er meerdere culturele stukken die je kunt bewonderen. Onder meer de voorstelling ‘Verstelwerk’ van Hirondelles en Circus Meerfout.

Apeldoorn over Roots in the Woods

Roots in the Woods trapte gisterenavond goed af. Veel mensen kwamen naar het festival om het weekend en de herfst in te luiden met vrienden of familie, binnen een Veluwse festivalsfeer.

Bezoekster Renske vertelt wat zij van de 10e editie Roots in the Woods vond: ,,De herfstkleuren, de schapenvachten en het vele hout geven dit festival een warme gezellige uitstraling. Het weer past ook helemaal bij het festival.” Ondanks de frisse wind kwamen er steeds meer mensen binnen druppelen om samen met vrienden en familie te luisteren naar de muziek. Een bezoeker meldt met een brede glimlach: ,,Ik kom hier bijna elk jaar met dezelfde vriendengroep. We wonen vlakbij en vinden het altijd wel leuk om te kijken wat er te beleven is. We houden vooral van het bier, haha!” Op het festival werd onder meer Veluwse Schavuyt geschonken, maar ook de Meisjes van de Wijn waren aanwezig. ,,Tot nu toe vind ik de sfeer gemoedelijk, dat komt natuurlijk ook door de gezellige mensen”, meldt Nathalie van achter het wijn kraampje.

Toch viel het de bezoekers wel op dat het tot 20.00 uur nogal rustig was, voor hun idee. Van meerdere bezoekers heb ik gehoord dat ze speciaal voor Son Mieux komen. Bezoekster Iris vertelt: ,,We komen eigenlijk bijna elk jaar om de herfst in te luiden en omdat we het heel leuk vinden om bandjes te kijken. Maar vanavond komen we toch een beetje voor Son Mieux.” Haar ‘Roots-partner’ Mario vult haar aan: ,,Ik kijk er eigenlijk elk jaar wel naar uit. Het leuke van Roots in the Woods is, dat het zo goed bij het seizoen past.” Veel bezoekers zijn positief te spreken over de 10e editie Roots in the Woods. Zo meldt bezoeker Gerrit: ,,Vanavond heb ik leuke ontmoetingen en gesprekken gehad. De herfstachtige, natuurlijke plek midden in het centrum zorgt voor een gezellige sfeer.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!