Rootsriders brengen een reggae saluut aan Henny Vrienten

Zondag 11 september 2022

Door Henk Schrier

Rootsriders zijn bekend van hun Bob Marley tribute shows, waarmee ze veelvuldig in GIGANT hebben gestaan en hier altijd een feestje van wisten te maken. Velen herinneren zich vast de avond nog dat verschillende bandleden besloten in het bluescafe nog maar even door te gaan.

De verwachtingen van een nieuw feestje in Gigant waren dan ook hoog. Op 9 september was het dan zo ver en brachten de Rootsriders in Gigant in Apeldoorn, een laatste muzikale groet aan de onlangs overleden Doe Maar-frontman Henny Vrienten.

Vooral om hem te eren voor wat hij voor de popularisering van en de erkenning voor reggaemuziek in Nederland heeft betekend, maar natuurlijk ook als afscheid van een jeugdheld, want ook de leden van Rootsriders zijn met zijn tijdloze liedjes opgegroeid.  Voor dit concert keert oud-bandlid Tjerk Schoonheim terug in de gelederen als gastzanger.

Met succes weet deze zanger de zaal mee te nemen op een reis door vele hits van Henny Vrienten. Tjerk weet de nummers van Henny dan ook goed te vertolken en al snel hing er een Doe Maar sfeer in ze zaal waarbij veel gedanst werd en meegzongen.

Ik moet zeggen een succesvolle tijdelijk terugkeer van deze zanger bij de Rootsriders , al met al een gezellige avond. Eigenlijk had die uitverkocht huis moeten zijn, maar ja je kunt niet alles hebben, ik heb in ieder geval genoten.

Ik geloof dat ze nog zes shows geven in Nederland dus wie wil kijken, check hun website even.

Rootriders, Podium Gigant 9 september

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!