Roparun-karavaan door Apeldoorn. Mooi, maar dat kan anders!

Maandag 20 mei 2013

Door Joke de Wolde

 

Het eerste Roparun-team dat  vanuit Hamburg binnen kwam in Apeldoorn, was team A van de Ecorunners. Zij werden van het wisselpunt per busje naar de volgende wisselplek aan de Deventerstraat gebracht. Een plek waar beide teams (A en B) even tijd hadden om rustig te eten, te slapen en elkaar even te ontmoeten. Het was een warme ontvangst in Apeldoorn. Langs de Deventerstraat hadden zich heel wat mensen verzameld om dit team aan te moedigen. Ze werden ontvangen door wethouders Cziesso en Prinsen. Olaf Prinsen sprak het team toe, op de hem zo bekende hartelijke en persoonlijke manier, heel even gestoord door een enorme hik van een kind midden in zijn betoog, wat met een hartelijke lach werd opgevangen. Team A kon douchen in een nabij gelegen gymzaal en kreeg daarna door de teamkoks een fijne maaltijd voorgezet. De moeheid, en emoties straalde van de lopers en fietsers af, het was duidelijk dat het hen goed deed familie en vrienden te zien, na de geleverde inspanning.

Verder was het een Studio Sport-waardig gebeuren. Teamcaptain Jeroen Taalman was the man of the match en werd door diverse media bestookt met camera’s en vragen. Ook onze eigen Niels Damstra maakte een verslag van dit evenement en stelde Jeroen en Dennis, een van de fietsers, een aantal vragen.

De Roparun is echt een groot evenement. Er doen aan de run van Hamburg naar Rotterdam dit jaar 93 teams mee. Vanuit Parijs lopen en fietsen er 250 teams. Dat betekent dat er op Tweede Pinksterdag meer dan 1800 man door Apeldoorn lopen, fietsen, begeleiden. Persoonlijk vind ik dat er meer aandacht aan besteeed mag worden. Deze mensen zouden vleugels moeten krijgen als ze door Apeldoorn lopen. Het team Ecorunners heeft hard geprobeerd om het evenement onder de aandacht te brengen. Diverese media hebben ook iets gepubliceerd over deze activiteit. Voor het team Ecorunners was dan ook op de Deventerstraat redelijk wat aandacht. Maar de karavaan is zo groot. Er zou op meer plekken ontvangst voor de hele Roparun moeten zijn, eventueel met muziek, zodat het voor de teams een feest is om doorheen te lopen. Daarmee geeft Apeldoorn de sporters vleugels en zetten we onszelf weer op de kaart!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!