Ruim 300 mobiliteitsvouchers voor werkgevers beschikbaar

Maandag 8 september 2014

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn

Vanuit het regionale sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ zijn ruim 300 mobiliteitsvouchers beschikbaar voor werkgevers. De voucher biedt aantrekkelijke financiële mogelijkheden voor werkgevers om medewerkers op te leiden en te begeleiden in een loopbaan. Doel van de voucher is om de doorstroom en flexibiliteit op de regionale arbeidsmarkt te stimuleren, zodat ook nieuwe kansen ontstaan voor jongeren en mensen die werkloos zijn.

Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn is één van de eerste werkgevers in de regio Stedendriehoek / Noord-Veluwe die de mobiliteitsvoucher benut. Woensdag 3 september ontving Carla Maessen, general manager van De Keizerskoorn, uit handen van wethouder Johan Kruithof van de gemeente Apeldoorn de eerste mobliteitsvoucher. “Ik vind de voucher echt een cadeau voor werkgevers”, aldus Maessen. “Natuurlijk staat er ook een investering van de werkgever zelf tegenover, maar hiermee kan ik mijn huidige medewerkers nieuwe kansen bieden én ook nieuwe medewerkers een kans in het bedrijf bieden. De mensen zijn het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Iedere medewerker moet zich blijvend kunnen ontwikkelen binnen het eigen werkveld of daarbuiten. Deze vouchers zijn daar een enorme steun bij”, aldus Maessen.

‘Permanente ontwikkeling en educatie’

Namens de samenwerkende organisaties in de arbeidsmarktregio is wethouder Johan Kruithof blij dat werkgevers gebruik maken van de mobiliteitsvouchers. “Als werkgevers investeren in de permanente ontwikkeling en educatie van medewerkers ontstaat meer doorstroming op de arbeidsmarkt. Daardoor ontstaan nieuwe kansen bijvoorbeeld voor jonge getalenteerde mensen die graag aan de slag willen. Tot eind 2015 zijn er voor werkgevers in de regio nog ruim 300 vouchers beschikbaar”, vertelt Johan Kruithof.

Maximale waarde 2.000 euro

De mobiliteitsvoucher biedt een financiële bijdrage voor werkgevers om de loopbaanontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Per medewerker kan een werkgever bijvoorbeeld voor een opleidingstraject voor een derde van het totaalbedrag een voucher aanvragen. De mobiliteitsvoucher kent een maximale waarde van 2.000 euro per persoon. Daarnaast moet de werkgever zelf het twee derde deel van het totaalbedrag investeren. Ook voor coaching, begeleiding en stages is de voucher inzetbaar.

Week van de arbeidsmobiliteit

WerkendStedendriehoek, het regionale arbeidsmobiliteitscentrum, organiseert in de laatste week van oktober de ‘week van de arbeidsmobiliteit’ in de regio Apeldoorn. Tijdens deze uitwisselingsweek zetten werkgevers hun deuren open om te laten zien wat zij te bieden hebben. Medewerkers wisselen tijdelijk van functie of van werkgever om te ontdekken welke kwaliteiten en competenties ze nog meer hebben.

Werkgevers die de mogelijkheden van de mobiliteitsvoucher willen benutten, vinden alle informatie en de contactmogelijkheden op de website www.samenwerkmakenvanwerk.nl.

Bron: www.apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?