Ruimhartig declaratiegedrag College Gelderland, ook probleem kabinet?

Donderdag 6 december 2012

Door StrangeArt


Zojuist is Co Verdaas afgetreden. Dit bericht was geplaatst op 26 november jl. Vandaar dat we deze vandaag weer plaatsen.

De Gelderse PvdA-gedeputeerde en huidig staatssecretaris van Landbouw Co Verdaas is onderwerp van een onderzoek naar integriteit. Enkele politieke partijen verwijten hem en het Gelders College een ruimhartig declaratiegedrag. Ook is er discussie of Verdaas nu in Gelderland of Overijssel woont. Opvallend hierbij is dat Gedeputeerden van Gelderland alle mogelijke middelen gebruikte om te voorkomen dat declaraties openbaar werden (Zie mijn eerdere artikel https://www.apeldoorndirect.nl/buzzz/bestuurders-gelderland-iets-te-verbergen_20120717)

Wat mij in dergelijke kwesties opvalt is de politieke mores: een opvatting vanuit Gelderland als “Het zou moeten gaan over de grote verdiensten van Verdaas voor Gelderland, en niet over het zijn declaraties en reiskosten” Alsof maatschappelijke regels niet gelden voor gekozen bestuurder. Zo’n uitspraak geeft het elitaire karakter van bestuurders op overduidelijke wijze weer.

Ik kan het niet beter verwoorden dan Toine van Bergen lid van Provinciale Staten: “De arrogantie van het Gelderse bestuur is zonder precedent. Afvloeiingsregelingen, declaraties, reizen: hier kon altijd alles. Je kunt zeggen: ach, er is wat gedoe met adressen van Verdaas, maar ik draai het graag om. Als een uitkeringsgerechtigde stiekem twee adressen blijkt te hebben, wordt die door de overheid opgejaagd en uitgekleed. Ik vind dat we een staatssecretaris van de PvdA langs dezelfde meetlat moeten leggen.”
(Bron: Volkskrant)

Over de foto: Object 106 van de tentoonstelling Hoe=IsHetNU in het ACEC. Voor mij is dit object de sublimatie van de vraag “Wanneer is genoeg genoeg, wanneer is de maat vol”. Over StrangeArt: StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump, een blogger die altijd ergens een mening over heeft, gevraagd of ongevraagd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!