Rumoer rond Citymarketing over kwartiermaker

Donderdag 20 oktober 2016

Door Redactie

Apeldoorn Citymarketing kan op zoek naar een nieuwe citymarketeer. De beoogde kandidaat Roeland Tameling is door de gemeente gewogen en te licht bevonden. Een persoonlijk drama voor Tameling, want hij was al geruime tijd als zodanig aan het werk en leek met ingang van januari 2017 officieel met zijn baan te kunnen beginnen. ,,Dit komt voor ons als een donderslag bij heldere hemel’’, laat een aantal betrokkenen weten.

De aan de Erasmus Universiteit Rotterdam opgeleide Tameling is als manager in dienst van RTB KAN, een organisatie die sinds de ondergang van het Veluws Bureau voor Toerisme de marketing en promotie van de Veluwe verzorgt op het gebied van recreatie, toerisme en (cultuur)historie. Om in Apeldoorn aan de slag te kunnen gaan en geen twee petten op te hebben zou Tameling begin komend jaar in dienst komen van Citymarketing om zich geheel aan zijn Apeldoornse taken te kunnen wijden.

Apeldoorn Citymarketing, in de nabije toekomst een zelfstandige organisatie, wil de stad (zoals zoveel steden en regio’s) op de kaart zetten. Promotie dus op het hoogste plaatselijke niveau. Niet alleen op het gebied van toerisme, maar ook als het om wonen gaat. Een stad met uitstraling die geschikt is voor alle leeftijden: van kinderen tot volwassenen en senioren. Een stad ook van innovatie en toegepaste kennis. Met als gezicht een kwartiermaker die in dit geval door Twan Timmermans, de teammanager Communicatie van de gemeente Apeldoorn wordt aangestuurd.

In stadhuiskringen is het al enige tijd bekend dat Timmermans niet in zee wil met Tameling. Wethouder Nathan Stukker lijkt zich bij dat advies aan te sluiten. Ook al heeft Tameling nog zo zijn best gedaan. Waarom de keuze uiteindelijk niet op Tameling is gevallen is voor niet-ingewijden volkomen onduidelijk.
Tameling wil niet reageren op de geluiden uit het stadhuis en van betrokken ondernemers. ,,Ik doe dit op detacheringsbasis voor een opdrachtgever. Dan ga ik niet over die opdrachtgever praten.’’
Ook de gemeente Apeldoorn ontkent dat er sprake is van ontevredenheid over Tameling. Twan Timmermans spreekt van een ,,normaal einde aan een jaarcontract’’ en uit lovende woorden. ,,De taak van Roeland Tameling zit erop. Hij heeft de organisatie goed in elkaar gezet.’’

Wethouder Nathan Stukker was de afgelopen dagen onbereikbaar voor commentaar. Hij is met vakantie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?