Ruzie bij de LOA

Woensdag 9 januari 2013

Door Niels Damstra

Twee bestuursleden van de lokale omroep RTV Apeldoorn zijn opgestapt, meldt de Stentor.

De bestuursleden kunnen er niet uitkomen op welke manier de omroep een betere omroep kan worden. Ook vinden de bestuursleden dat de omroep niet met een duidelijk beleid werkt.
Als reden voor dit probleem wordt gegeven dat er meerdere partijen binnen de omroep zijn, met hun eigen visies. Er zijn mensen op de werkvloer die een eigen koers varen en een zwaar stempel drukken. Ook heeft bestuurslid Martin Burgers in een interne memo aangegeven dat ‘een aantal medewerkers hem het leven dusdanig zuur hebben gemaakt dat er geen andere oplossing is’. Volgens Burgers zijn ‘sommige mensen op de werkvloer bepalender dan het bestuur’. Dit standpunt wordt ondersteund door het andere vertrekkende bestuurslid Ben Suurd.

Ook zou er op onverantwoorde wijze met geld zijn omgegaan. Geld dat RTV Apeldoorn uit subsidie verkrijgt dus. ‘Een select groepje op de werkvloer koos om het geld te investeren in technische voorzieningen die niet strikt noodzakelijk zijn’. Burgers zegt dat het om ‘gruwelijk veel geld’ gaat.

Niets nieuws voor mij. Ik publiceerde hier al vaker over. Persoonlijk denk ik dat de kwaliteit van de omroep op korte termijn niet omhoog gaat. De dagelijkse leiding en het bestuur zijn het al niet eens met elkaar. Hoe kan er dan een duidelijk beleid worden gemaakt en uitgevoerd? Dat er ook nog onzorgvuldig met het belastinggeld wordt omgegaan vind ik ook niet al te netjes. Tijd voor een nieuwe partij, als je het mij vraagt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!