SamBal in SamSam

Dinsdag 26 oktober 2010

Door agenda

In Art Café ‘Sam Sam’ vindt op donderdag 28 oktober het eerste open podium ‘SamBal’ plaats. Initiatiefnemer is cabaretier Bertjo Harwig. Hij wist eerder dit jaar de zaal van ‘Sam Sam’ tot twee maal toe te vullen met zijn programma ‘Gewoon gelul’. Zijn wens om een open podium te organiseren in Apeldoorn wordt nu werkelijkheid.
Het ligt in de bedoeling om maandelijks een dergelijke avond te houden. “We zoeken naar mensen die iets moois doen op het gebied van kleinkunst en dit aan het Apeldoornse publiek willen laten zien. Het maakt niet uit wat het is. Goochelen, buikspreken, pantomime, gedichten. Al ga je op je kop staan; als het maar vermakelijk is.”
Voor de eerste voorstelling vond Harwig drie enthousiastelingen die samen gaan zorgen voor een afwisselende avond. Die bezetting staat niet vast. “Het mooist is als we iedere keer een andere samenstelling hebben.”

Harwig zelf is donderdagavond één van de optredende artiesten. Hij zal enkele fragmenten spelen uit het solo-programma dat hij momenteel aan het schrijven is.
Peter Boesberg is beter bekend als muzikant met de bijnaam Peter Fluit en zal debuteren met het voordragen van zijn gedichten en bizarre gedachten.
Bas Langereis is schrijver en publiceerde in de afgelopen jaren twee boeken. Hij leest zijn verhalen vaker voor in ‘Sam Sam’.
Henk Bogaard is ingevlogen voor de muzikale onderbrekingen en zal zijn liedjes over groenten en fruit ten gehore brengen.

Met een dergelijke bezetting belooft ‘SamBal’ een pittige mix te worden van cabaret, luisterliedjes, absurditeiten en verhalen.
‘SamBal’ is een bal, een feest, en de ultieme smaakmaker bestaande uit diverse ingrediënten.

De avond begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!