Schaatsen op het Kanaal gevaarlijk

Donderdag 9 februari 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – De politie waarschuwt Apeldoorners om niet te gaan schaatsen op het Apeldoorns Kanaal. De schaatspret op het Apeldoorns Kanaal is voorlopig voorbij. Er is water op het ijs gekomen en over een grote afstand is het waterpeil gedaald. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden en schaatsers worden van het ijs gestuurd.

In de nacht van woensdag op donderdag 9 februari is er door nog onbekende oorzaak een defect opgetreden bij de sluis van het Apeldoorns Kanaal. Hierdoor is er water op het ijs gestroomd en over en grote afstand is het waterpeil gezakt. Dit heeft voor scheuren in het ijs gezorgd en de situatie is te gevaarlijk om te schaatsen. Dit geldt in Apeldoorn ook voor de overstortvijvers van het Apeldoorns Kanaal (bij de Kayersdijk, het Zuiderpark, de Abraham Kuijperstraat en de Ruys de Beerenbrouckstraat).

De onveilige situatie geldt voor het Apeldoorns Kanaal van Dieren tot Apeldoorn en ook richting Hattem. Hier heeft een defect aan de sluis bij Heerde eerder deze week voor problemen gezorgd. Het Waterschap heeft daar de ijsverenigingen geïnformeerd over de situatie en ook via de media het schaatspubliek geïnformeerd. Vandaag zijn de media geïnformeerd en is er getwitterd.

Gemeenten

De diverse gemeenten langs het Apeldoorns Kanaal zijn op de hoogte gesteld en diverse disciplines zijn bezig om mensen van het ijs te sturen. De oorzaak van het defect aan de sluis wordt door de politie onderzocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

IJsbaan

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!