Stimenz wil Apeldoorners aan elkaar verbinden: schrijf een brief aan een onbekende

Maandag 8 maart 2021

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Voor velen is coronatijd een lastige situatie. Je mag weinig doen en je hebt veel minder sociale contacten. Jongeren, ouderen en iedereen daar tussenin heeft er last van. Er zijn veel ideeën bedacht om mensen te helpen en te steunen gedurende deze tijd. Stimenz komt met een nieuw idee: ‘Adres onbekend’.

Nieuwe actie

Stimenz doet binnen verschillende gemeentes in Nederland veel social werk, ook in Apeldoorn. Ze zijn vooral bezig met diverse soorten jongeren- en ouderenwerk. ‘Adres onbekend’ is hun nieuwste actie. Iedereen die aan de actie meedoet schrijft een brief aan een onbekende ontvanger. Je kunt schrijven wie je bent, hoe het gaat en ook wat je doet. Eventueel kan je jouw adres ook in de brief zetten als je wil dat de onbekende ontvanger terugschrijft.

De brieven worden opgehaald door Stimenz en bij de ontvanger afgeleverd. De ontvanger van de brief kan naar jou terugschrijven, maar dat is niet vereist. De brief wordt eenmalig geleverd, dus vervolggesprekken gaan dan gewoon via de post. Het doel van de actie is om mensen te verbinden en zo ook leren hoe anderen met de coronacrisis omgaan. “Nu iedereen door de lockdown veel minder contact heeft met andere mensen leek het ons leuk om iets te doen wat mensen af kan leiden van wat er allemaal speelt”, zegt Inge van Dalen, sociaal werker van Stimenz. “Hoe leuk zou het zijn als mensen elkaar door heel Apeldoorn heen brieven schrijven.”

Hoe kan ik meedoen?

Als je het leuk vindt om te schrijven, dan is dat al een goed begin. Iedereen mag mee doen; jong, oud of er tussenin. Voor het schrijven of ontvangen van een brief kan je een mail naar i.vandalen@stimenz.nl  sturen om jezelf op te geven. Ook kan je bellen via 06-53174984, zorg wel dat je zowel in de e-mail of tijdens het telefoongesprek aangeeft of je wil schrijven of ontvangen. Je kunt je nog opgeven tot zondag 21 maart, na het opgeven krijg je nog verdere uitleg van Stimenz. In de week van maandag 29 maart worden de brieven opgehaald en bezorgd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!