Scot Kelby’s Worldwide Photowalk ook in Apeldoorn

Vrijdag 23 september 2016

Door Redactie

Ook dit jaar wordt er in Apeldoorn weer meegedaan met de ‘Worldwide Photowalk”. Een ondertussen jaarlijks terugkerend evenement waaraan wereldwijd zo’n 1000 tot 1300 steden aan meedoen. Door een vrijwillige bijdrage te vragen aan alle deelnemers slaagt men er ieder jaar weer in een aanzienlijk bedrag bij elkaar te krijgen voor het ‘Springs of Hope’ weeshuis in Kenia.

Een photowalk is in principe niet meer en minder dan een wandeling waaraan mensen die geïnteresseerd zijn in fotograferen mee kunnen doen. Zowel beginners als wel gevorderden wandelen in een van te voren bepaald gebied, straat of dorp en maken foto’s van alles en nog wat dat voor hen interessant is om te fotograferen. Naast het fotograferen zelf is het ook nog eens een erg sociaal gebeuren. Beginners kunnen met al hun vragen terecht bij de bekwamere fotografen en zo wordt een photowalk van een 1 ½ – 2 uur ook nog eens een leerzaam gebeuren.

Marc Bontenbal, de photowalk leader in Apeldoorn, heeft de afdeling Evenementen van Paleis Het Loo bereid gevonden als een soort van soft-sponsor op te treden. Speciaal voor de deelnemers aan deze Apeldoornse versie van de Worldwide Photowalk hanteert het paleis een entreeprijs van € 5,00.

Normaal bedraagt de entree € 14,50 dus dat is een prachtige korting. De medewerkers van Paleis het Loo zouden het echter wel op prijs stellen wanneer de mensen die mee lopen het verschil, of een gedeelte daarvan.

De Scott Kelby’s Worldwide Photowalk vindt plaats op 1 oktober a.s. In Apeldoorn starten wij om 10.00 uur. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de officiële website van de Worldwide Photowalk (http://tinyurl.com/zodpx5m ) Alleen via deze site kan men zich aanmelden voor de photowalk in Apeldoorn en wordt men op de hoogte gehouden over de verzamelplaats, eventuele wijzigingen, speciale acties, enzovoorts. Tevens kan men hier T-shirts bestellen en een ‘vrijwillige” donatie doen!

Alle deelnemers kunnen een aantal dagen na de photowalk hun beste foto uploaden naar de officiële website en uit alle inzendingen worden er foto’s genomineerd en zijn er schitterende prijzen te winnen. 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?