Secret festival ‘Deep in the Woods’ in bossen rond Hoenderloo

Dinsdag 6 september 2016

Door Redactie

Roots in the Woods brengt van 14 tot en met 23 oktober, 10 dagen lang, op verschillende locaties een ode aan de herfst op de Veluwe. Van 14 t/m 16 oktober is het Beekpark in Apeldoorn het ‘hoofdpodium’, maar er is nog veel meer te beleven in de herfstvakantie.

Beekpark: Oudste en grootste locatie in het Roots in the Woods programma is het Beekpark in Apeldoorn. Voor het 7 e jaar op rij is dit stadspark het sfeervolle decor voor het 3 dagen durende festival. Op vrijdagavond 14 oktober is het festivalterrein schitterend uitgelicht en open voor bezoekers die houden van een dansje, heerlijke (BBQ) gerechten gecombineerd met verrassende theateroptredens. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt het park enerzijds het terrein waar kinderen hun hart kunnen ophalen en letterlijk anderzijds een Rauw en Ruig gebied, meer voor volwassenen. Scheiding tussen beide gebieden is het centrale terras, ‘de strip’, waar de hele dag verrassende acts en stemmige muziekoptredens plaatsvinden. Verwacht in het kinderdeel vooral veel klimmen en klauteren, maar ook optredens van bekende kindervoorstellingen. De muziekprogrammering in de ‘Rauw en Ruig’ wordt verzorgd door Gigant en bestaat vooral uit stemmige folk en americana muziek, kenmerkende Hillbilly en Bluegrass.

Landal locaties: Gezinnen kunnen verder van 14 t/m 22 oktober ook uitstekend uit de voeten op verschillende festivallocaties op de diverse Landal accommodaties op de Veluwe. De parken in Nieuw Millingen, Hoenderloo, Beekbergen en Eerbeek hebben een verschillend en divers programma neergezet. Wie op zoek is naar de combinatie van inspanning en gezinsactiviteiten is in Oldebroek op het juiste adres. Op en nabij Landal Landgoed ’t Loo komen sport, cultuur en vermaak samen met een run-bike- run race, finishend op het festivalterrein. Een sportieve dag uit met het hele gezin.

Secret festival Deep in the Woods: Nieuw en verrassend is het secret festival ‘Deep in the Woods’, op een verscholen boslocatie in Hoenderloo. Haal in een onvergetelijke setting je hart op met nieuwe muziek, geprogrammeerd door Gigant. Onder andere 3FM Serious Talent ‘The Great Communicators’ staan daar op het affiche. Naast optredens op het hoofdpodium kent Deep in the Woods een podium voor intieme optredens en is er theater tussen het publiek. Kinderen zijn net zo welkom en kunnen vooral veel dingen doen rond kampvuurtjes. Tegen de avond sluit het theater op spectaculaire wijze af met een voorstelling met veel vuur. Ontdek het festival dat verscholen ligt tussen de bomen! Kaarten a € 10,00 (kinderen € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.rootsinthewoods.nl.

Centrum en Caterplein Apeldoorn: Ook Apeldoornse horecagelegenheden en winkeliers in het centrum haken aan op het festival. Zo vind op zondag 16 oktober tussen 14:00 en 20:00 uur op het Caterplein een gezellig preuvenement plaats met heerlijke (Veluwse) hapjes en diverse speciaalbieren. Een dag eerder, op zaterdag 15 oktober, heeft het winkelend publiek in het centrum van Apeldoorn al kennis kunnen maken met het festival. In de middag trekt een bonte stoet vervaarlijk uitziende wezens als een spectaculaire parade door de stad langs de winkels.

Wilddiners en Tour de boer: Midden in de Veluwse bossen serveert Van der Valk De Cantharel vanaf 20 oktober het Roots in the Woods wilddiner in de Eikelhut! Proef de Veluwse in een culinair 4-gangen seizoensdiner met wild als hoofdingrediënt. Een huifkar brengt je er vanaf de parkeerplaats van het hotel naar toe. Tour de Boer is op zaterdag 15 oktober. Valk Vers nodigt je uit om op pad te gaan langs hun leveranciers om de herfst te proeven! Denk aan een heerlijke worstje van wild, herfstgroenten uit de tuin en een verwarmend bockbiertje.

Via de website www.rootsinthewoods.nl is een overzicht van de locaties te vinden. Wat het programma per locatie precies gaat worden wordt de komende weken bekend gemaakt.

_________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!