Serious Xmas Party brengt heel Apeldoorn samen

Zondag 17 december 2017

De zesde editie van de Serious Xmas Party in Gigant was gisteravond, zaterdag 16 december. Een speciale editie. Tenslotte is Serious Request vanaf maandag 18 december een weekje een Apeldoorns ‘dingetje’.

De Serious Request Xmas Party wordt georganiseerd door de Apeldoornse band Carve en tientallen vrijwilligers, in samenwerking met vele landelijk en lokaal bekende artiesten. De opening werd gedaan door wethouder Johan Kruithof. Hij heeft zich goed ingelezen in de single van Carve. Zonder te spieken lepelt hij op dat die single een bewerking is van het nummer ‘Come Together’ van de Beatles en ‘Lose Yourself’ van Eminem. En natuurlijk speelt Carve dat nummer ook. De herkenbaarheid bij het publiek is groot. De roffel op de toms van ‘Come together’, is zo herkenbaar: je kunt gewoon zien dat het publiek met spanning wacht op : ,,Here come ol’ flat top. He come groovin’ up slowly.”

En dan loopt het programma van de avond als een tierelier. En wát een setlist! Om je lippen bij af te likken. En voor elk wat wils: van zachte covers, tot stevige metal. Het is er allemaal. En de top act? Moeilijk als je geacht wordt om objectief te zijn, maar als je goed om je heen kijkt, dan kun je niet anders dan concluderen dan dat ‘Blaas of Glory’ de topper is. Spektakel, herkenbaarheid, humor en een hoog meezinggehalte. Dat soort dingen. En natuurlijk is het mooi om te om te zien dat aan het eind van de avond er zo’n beetje 20 man/vrouwen op het podium staat. Carve and Friends. Met vrienden van de gekste pluimage. Ons kent ons.

Iedereen is een vriend. Het slotnummer: “Freedom”, van George Michael, laat zien waar het om gaat in het korte leven: VRIJHEID!

Zaterdag 16 december, Gigant Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!