Shaolin Kungfu helpt drukke jongeren

Donderdag 22 september 2016

Door Redactie

Sportschool Apeldoorn He Yong Gan voor Chinese krijgskunsten ziet de positieve effecten van de lessen op jongeren. Het Shaolin Kung Fu is een Chinese kunst van zelfverdediging en is geschikt voor jong en oud, Maar de effecten op drukke en onhandelbare jongeren is erg positief.

Melissa 17, ,,ik was altijd druk en onhandelbaar heb in verschillende internaten gezeten en ook daar ben ik tijden onhandelbaar geweest, toen ik begon met Shaolin Kungfu werd me discipline en respect aangeleerd. Ook werd ik voortdurend met mezelf geconfronteerd langzaam aan werd ik rustiger en heb nu wel respect voor mensen daardoor begin ik weer echt te leven. ”

Shaolin Kungfu is de oude vechtsport dat wel door Aziatische historici word gezien als de moeder van de vechtsporten en krijgskunsten. De Koreaanse stijlen zijn beïnvloed door het Chinese Kungfu maar ook de Japanse martial arts,.De Shaolin Monniken zijn de ontwikkelaars van het huidige Shaolin Kung Fu dat weer gestart is door Bodhidharma een monnik uit India die naar China trok zo‘n 1500 jaar geleden De kenmerken van deze prachtige vechtsport zijn hardheid, zachtheid korte technieken, langere technieken, wapens o.a. hellebaard, zwaard, stok, ketting, waaier, en meer. Het grootste effect dat de trainingen hebben op jongeren is, discipline, inzet en betrokkenheid. Veel jongeren zijn zo met zichzelf bezig dat het natuurlijk geworden is om egoïstisch te zijn en niks meer voor anderen over te hebben. Bij Shaolin vechtkunsten zijn dat belangrijke normen en waarden die ook uit de cultuur van de Shaolin Tempel afkomstig zijn.

Arjen 16, ,, ik heb veel tegenslagen gehad in het leven, mensen die zijn te komen overlijden zelf bijna op het verkeerde pad raken enz. Het mooie van Shaolin Kungfu is, is de discipline inzet en betrokkenheid en dat we trainen om een beter mens te worden. We leren om ons niet altijd te hoeven bewijzen ten opzichte van een ander, maar dat we zelf ons moeten vergelijken met hoe we gisteren waren. Ik heb er heel veel aan gehad en nog steeds. Ook heb ik anti agressie cursussen gehad, maar die werkten bij mij niet, Shaolin Kungfu heeft me geleerd om weer tot mezelf te komen want ik was een verdwaalde geest. ”

De school staat open voor mensen die interesse hebben in vechtsport en zelfverdediging lessen in de regio Apeldoorn. De school biedt, zelfverdediging, weerbaarheid, wapens, sparren maar ook interne kunsten als Tai Chi Chuan en Qi Qong. Wilt u ook eens een les Shaolin Kungfu proberen surf dan naar:

Shaolin Vechtkunst of mail naar: info@shaolin-vechtkunst.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!