Help de bevolking van Oekraïne

Sharon Kovacs, optreden in het rood

Vrijdag 3 juni 2016

Door Gerard Oltmans

Sharon Kovacs gaf in een goed gevulde Gigant een try-out van haar komende festival optredens. Het moet gezegd: het klonk veel belovend. Dat donkere geluid uit dat kleine lijf, prachtig.

Het sterkst komt haar stem tot uiting als ze de langzame nummers zingt. Een stem die inderdaad lijkt op bijvoorbeeld Shirley Bassey maar ook niet te vergeten Amy Winehouse. Het blijft natuurlijk lastig om een stem-etiket opgeplakt te krijgen maar zolang ze niet dezelfde nummers gaat zingen, krijgt ze de kans om een eigen naam op te bouwen. Want de stem klonk heerlijk… beetje nasaal, in mineur en onderkoeld. Het publiek was er gek mee. Naast haar bekende nummers als ’50 Shades’ en ‘My Love’ zijn nummers als ‘Wolf In Cheap Clothes’ en ‘Shirley’ om te genieten.

Na een uur zei ze dat het ‘op’ was, want op een festival duurde een optreden ook een uur. Natuurlijk gaf ze een paar toegiften, maar er waren toch teleurgestelde reacties. Wat natuurlijk ook weer als en compliment kan worden beschouwd.

Een ander kritiekpunt was de podiumverlichting; normaal werkt de band met videoschermen die voor de afwisseling zorgen. Die kon de band nu niet kwijt (waarvoor excuses), maar om dan alles in hoofdzakelijk rood licht uit te voeren, omdat de band graag een rustige uitstraling bij de muziek wilde hebben. Jammer… beetje meer variatie had van mij gemogen. Mede omdat er een paar prachtige dames op podium waren die nu onderbelicht bleven.

De paar aanwezige fotografen hadden er een beste klus aan, ze mochten alleen de eerste twee nummers fotograferen waarbij ze konden kiezen uit rode verlichting, minimale verlichting of geen verlichting. Tja….Waarom deze beperking kan ik nog steeds niet begrijpen, terwijl velen met hun telefoon complete nummers aan het opnemen zijn. Maar kijk eens wat ze er van gemaakt hebben.

Bijkomend voordeel was wel dat we nu van het geluid van Sharon Kovacs konden genieten zonder afgeleid te zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?