Sheana, één van de vier Apeldoornse dames in de finale van Miss Teen of Gelderland

Vrijdag 7 januari 2022

Door Dione Lam

Sheana Dane Conte

Samen met nog 3 andere meiden uit Apeldoorn, staat de 17-jarige Sheana in de finale om gekroond te worden tot Miss Teen of Gelderland 2022! De komende tijd moet ze zo veel mogelijk stemmen verzamelen, om zo de Gelderlandse vertegenwoordiger te zijn in de finale van Miss Teen of The Netherlands 2022.

Gescout

Sheana vertelde over haar opgeef proces, want hoe ging dat bij haar? “Ik ben benaderd door Matilde Verhagen van Miss Beauty zelf! Ik kreeg een berichtje op Instagram of het mij leuk leek om mee te doen aan Miss Teen of Gelderland en The Netherlands. Ik vond het een leuk idee en heb me direct aangemeld!” legt ze uit. “Blijkbaar had mijn vriendin mij getagd in een story van hun, waarin een poll stond met de tekst wie ze nog zouden kunnen scouten! En nu zitten we beide in de finalisten groep!”

 

Stiekem is het wel een droom van mij om model te worden!

 

Droom

Bij modellenbureaus is Sheana nog niet binnen gekomen. “Ik heb het wel geprobeerd, maar het was mij niet gelukt helaas.” Of ze hiermee opgeeft? Tuurlijk niet! Haar droom is juist om model te worden. “Fashion vind ik ook nog enorm interessant! Ik zit op dit moment ook in mijn examenjaar van de fashion opleiding.”

 

Mijn oma heeft mij overgehaald om toch mee te doen aan de miss verkiezing.

 

Twijfel

De finale bereiken zou voor haar de ultieme prijs zijn. Om haar familie trots te maken, maar in het bijzonder haar oma. “Mijn oma is helaas eind 2021 overleden. Gelukkig wist zij wel dat ik gescout was. Toen ik nog echt in de twijfel zat, heeft zij mij overgehaald om er gewoon voor te gaan en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Zij heeft mij altijd geholpen met zelfvertrouwen en nu wil ik dat ook doen voor andere meiden die in dezelfde positie zitten als ik!”

Het traject

“Het is een super leuk traject! Je ontmoet zo veel nieuwe en toffe meiden! Je hebt trainingsdagen waar je veel leert over alles, zoals lopen, Social media en hoe de miss verkiezingen nou echt in elkaar zitten. Fotoshoots maak je ook mee! We bereiden ons voor op de finale, op wat er van je verwacht wordt, hoe de finale eruit gaat zien. Maar het belangrijkste van allemaal dat je een leuke ervaring krijgt. Het is allemaal nieuw voor me maar het is een hartstikke leuke ervaring en echt een aanrader!”

Wil je haar een extra stem geven? Dat kan! Dat doe je door te sms’en naar 3010 met vermelding van Poll Gelderland Sheana.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!