Shit, Johannes is dood.

Maandag 17 december 2012

Door JRobert

Shit… Johannes is dood…… Wie? Johannes, je weet wel die aangespoelde bultrug op de Razende Bol bij Texel, díe! Als er voor mijn raam een in doodsnood verkerende vlieg onrustig voor het raam heen en weer vliegt, omdat hij mijn open raam niet meer kan vinden, dan kraait hier geen haan naar.

Nee, dat is niet hetzelfde als een aangespoelde bultrug, dat weet ik ook wel. Dat is overigens maar goed ook want mijn kamer is te klein om voor mijn raam een stervende bultrug te hebben, maar je snapt toch wel wat ik bedoel?
Ok, een vlieg is minder aaibaar dan een bultrug, die je met zijn betraande oog ook nog volgt ook.
Morgen moet ik witte ballonnen en rode rozen kopen, want er gaat een, ja ja, stille tocht gehouden worden voor Johannes! Sea Shepherd laat weten dat ze op korte termijn, zondag of maandag, een ‘stille tocht’ voor de overleden bultrug wil organiseren.

Op Radio 1 zei Lenie ’t Hart, oprichtster van het zeehondencentrum in Pieterburen, ‘heel verdrietig’ te zijn. ‘Dit mag nooit meer gebeuren. De mensen die hem dood wilden, hebben gewonnen. Wij hadden het beest kunnen redden. Er was geen dialoog mogelijk’. Ze wil met de politiek om de tafel om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt. (Volkskrant)
Mijn broek zakt af van verbazing….
Hallo mensen, het gaat hier om een vis die de weg kwijt was en op een stuk zand is gestrand! Niets meer, niets minder.
Weet u wat ík denk? Bultruggen zijn hoog intelligente dieren.
Johannes was vast op de hoogte van de Mayakalender die op 21 12 2012 stopt.
Vermoedelijk heeft Johannes die dag niet willen afwachten en heeft het heft in eigen handen genomen omdat hij niet langer tegen de gedachte kon dat hij over een aantal dagen zou komen te overlijden.

Sneu voor zo’n grote vis, die er wel een tijdje over doet om zó groot te worden, maar relatief gezien net zo sneu als de tragische dood van een eendagsvlieg die mijn open raam niet meer kon vinden.

JRobert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!