Slagwerkensemble Prins Bernhard kampioen

Woensdag 25 april 2018

Door Redactie

Muziekvereniging prins Bernhard

Voor de slagwerkensembles van muziekvereniging Prins Bernhard stond zaterdag 21 april volledig in het teken van het ONSK (Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen) in het Schaffelaartheater in Barneveld. En met groot succes !

Het slagwerkensemble onder leiding van Robbert Houtkamp werd met 92,5 punten kampioen in de middenklasse gestemd. Hierbij liet zij maar liefst 9 andere clubs achter zich, kortom een geweldige prestatie. Daarnaast werd ook de solistenprijs middenklasse gestemd gewonnen door het ensemble.

Voor de muzikanten en dirigent is dit de tweede keer dat zij het ONSK middenklasse gestemd hebben gewonnen. Voor het opleidingsslagwerk ensemble onder leiding van Richard Woudenberg was het de eerste deelname aan het ONSK. Zij kwam uit in de basisklasse gestemd en behaalde een score van 84 punten. Een prachtig resultaat, dat veel potentie voor de toekomst beloofd.

Bijzonder aan dit kampioenschap is dat alle clubs in een bepaalde klasse hetzelfde muziekstuk spelen op hetzelfde instrumentarium. Kortom geen onderscheid qua programma en eigen instrumenten, zoals bij reguliere concoursen en festivals het geval is. Daarnaast zit de deskundige jury in een tent en weten zij niet welke club op dat moment speelt. Er is dus sprake van blinde jurering. Uiteraard is er toch verschil te horen tussen de ensembles, dit komt door de interpretatie en stokkenkeuze. Hierdoor kan een compleet andere uitvoering en sound ontstaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!