Help de bevolking van Oekraïne

Snapshot: kunstwerk in vijver Zuiderpark

Dinsdag 23 juni 2020

Door Redactie

Wie probeert zo min mogelijk onder de mensen te komen in deze tijd, gaat misschien om toch even een luchtje te scheppen eventjes naar het park. Apeldoorners die dat doen, kunnen sinds vanmorgen (dinsdag 23 juni) in de vijver van dit park genieten van een kunstwerk. Het gaat hier om werk van Iris Burghout met de titel ‘Kayersbron’; met een doorsnede van 3 meter en een gewicht van 2400 kilo.

„Het verbeeldt de kringloop van het water, van een opspuitende bron naar spetterende druppels”, legt Iris uit. „De kleuren en muntjes die buurtkinderen en wijkbewoners gemaakt hebben zijn in de druppels verwerkt. Het kan ook gezien worden als een boom of anker, dat is aan de beschouwer. Het RVS heb ik met de hand gesneden en gebogen, het is nu een spel tussen platte tekening en ruimtelijke vormen.”

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?