Snapshot: stil protest

Dinsdag 26 januari 2021

Door Redactie

Het nieuws gaat de afgelopen dagen vooral over demonstraties. Auto’s worden in brand gestoken, winkels geplunderd en mensen gaan bewust na 21.00 uur de straat op om te laten zien dat ze tegen de avondklok zijn. Maar het kan ook stiller. Een van onze verslaggevers zag vandaag, dinsdag 26 januari, merkte de dame op deze foto’s op. “Ik zit hier van 11 tot 13 uur”, meldt ze vanaf haar stoeltje op het Marktplein. “Ik wil gewoon mijn stem laten horen, zonder dat daar enige vorm van geweld bij komt kijken.”

De vrouw had veel bekijks. Veel Apeldoorners spraken haar aan en ook de politie kwam even poolshoogte nemen. De politie was redelijk snel weer weg en was meer bezig met het zorgen dat mensen niet in groepjes de straat op gingen.

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!