Snapshot: wat (langer) licht in deze duistere tijd

Zaterdag 30 januari 2021

Door Marieke Nuijten

‘Een frisse neus halen’, geen onverstandige keuze. Wist je bijvoorbeeld dat buitenlucht in de meeste gevallen zelfs 5 keer gezonder is dan binnenlucht? Een ochtendwandeling kan je helpen gefocust je dag op te starten. Wie na zonsondergang liever de benen strekt, zorgt ervoor dat het opgebouwde cortisolniveau (stresshormoon) daalt. Behoor jij tot deze laatst genoemde doelgroep? Dan is het je vast opgevallen dat er in veel Apeldoornse tuintjes nog kerstlichtjes branden.

In Nederland geldt de ongeschreven regel dat kerstbomen en versieringen uiterlijk met Driekoningen (6 januari) worden weggehaald. Het lijkt erop dat veel Apeldoorners die ongeschreven regel in de wilgen hangen. Zij kiezen voor wat (langer) licht in deze duistere tijd.

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!