Soroptimistclub Apeldoorn: Een tractor voor StadsAkkers

Vrijdag 21 februari 2014

Door Soroptimistclub Apeldoorn

Soroptimist International club Apeldoorn organiseert op de laatste zondag in september weer de jaarlijkse WILDFAIR. Dit jaar is de opbrengst voor StadsAkkers.

Stichting StadsAkkers is een tuinbouwproject zonder winstoogmerk waar o.a. groente en fruit gekweekt wordt voor de Voedselbank. Ook wordt er verkocht aan restaurants en buurtbewoners. De groenteproductie komt tot stand door de inzet van vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden, met behoud van hun uitkering, en mensen die een psychiatrisch verleden hebben en graag werkervaring op willen doen. In de toekomst zullen er ook mensen werken met een lichte verstandelijke handicap. De tuinbouwactiviteiten staan onder deskundige leiding van een klein team dat zowel een opleiding als ervaring in de tuinbouw heeft.

Onlangs kwam StadsAkkers nog in het nieuws toen ze waren genomineerd door de Stichting Voor Elkaar, een initiatief van Univé Stad en Land. Na een spannende strijd, die door de ingebrachte stemmen van het publiek werd beslist, bemachtigden ze de derde plaats. Hiermee werd € 15.000,- gewonnen waarvoor een tweede grote kas kan worden gebouwd of een koelinstallatie om de producten vers te houden

Op 20 februari is het convenant getekend tussen de Stichting StadsAkkers Apeldoorn en Soroptimist International club Apeldoorn, waarin duidelijk wordt omschreven dat de Soroptimisten een inspanningsverplichting aangaan voor € 12.000,- voor een goede gereviseerde tractor met aanhangend landbouwapparatuur zoals een rolschoffel, spitmachine, frees e.d.
Aangezien de opbrengst van de WILDFAIR in de laatste jaren aanzienlijk hoger is geweest wordt ook vermeld dat het geld dat meer wordt ingezameld ook ten goede komt aan de tractor, waardoor een kwalitatief betere tractor kan worden aangeschaft.
Vorig jaar bracht de WILDFAIR € 28.000,- op voor de koel/vrieswagen van de Voedselbank

Naast de Wildfair (op 28 september) organiseren de Soroptimisten samen met de Apeldoornse Bridge Federatie op 13 april een Bridgedrive in het ACEC gebouw waarvan de opbrengst eveneens voor de tractor is.

Met deze activiteiten willen de Soroptimisten bijdragen aan het financieel en publicitair versterken en verstevigen van de plaats van het tuinbouwproject StadsAkkers in Apeldoorn en omgeving.
Meer informatie op onze website www.wildfairapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!