Help de bevolking van Oekraïne

Southside Blues Revue

Zaterdag 6 oktober 2012

Door Redactie

Southside Blues Revue heeft in de laatste 6 jaar van het bestaan van de band (ruim 8 jaar) ieder jaar in het Bluescafé in Apeldoorn een andere bluesshow weten te brengen. Eerder werden artiesten gebracht als Duke Danger (USA), Magic Frankie, Jan van der Horst, Apeldoorns eigen Jos Veldhuizen en Robbert Fossen.

Ondanks de dynamiek en het leerzame aspect van de Revue-begeleidingsband, ontstond bij de band geleidelijk de ambitie om structureel aan een eigen repertoire te kunnen werken. De band is lang op zoek geweest naar een geschikte zanger. Niet zonder trots heeft de band haar nieuwe vaste zanger Jay Bodean vorig jaar gepresenteerd in het Bluescafé.

De band is inmiddels uitgebreid met een blazerssectie waarmee de benadering van klassieke blues nog breder wordt gemaakt: de band deinst er niet voor terug om naast blues ook soul-, funk- of rock&roll nummers te spelen. Met deze ontwikkelingen doet de ‘Revue’ zijn naam weer alle eer aan. De band speelde wel eerder met Jay in Apeldoorn, maar nog niet met de uitbreiding van de blazerssectie. Dit zal zaterdag 13 oktober 2012 plaatsvinden!

Jay Bodean is ‘in business’ sinds half jaren ’70 en heeft van alles gedaan: Van het in 1978 oprichten van de Nederlandse hardrockband Bodine, tot het inzingen van commercials, tot de finale van de Sound Mix Show. Zijn hart ligt bij rock, soul en blues en het vertolken van dergelijke genres is aan Jay wel toevertrouwd. Hij is gelukkig gezegend met een dijk van een stem. Of, zoals DJ Alfred Lagarde Jay aankondigde als hij zijn platen draaide: ‘Dit geloof je toch niet?! Het is gewoon een Nederlander!’

De band is na de zomervakantie van 2011 begonnen aan een repertoire dat zich laat omschrijven als klassieke blues, waarvoor de bezetting van gitaar/piano/bas/drums zich bij uitstek goed leent. In januari 2012 heeft de band meegewerkt aan een afstudeeropdracht van een student van de in Utrecht gevestigde opleiding Sound Education, met als resultaat de promo CD ‘Down Home Blues’, die wordt gebruikt ter introductie van de nieuwe zanger.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?