Help de bevolking van Oekraïne

Speelveld Hofveld geopend door Wethouder Kruithof

Zondag 6 juli 2014

Door Remco Siemelink

Remco Siemelink

De bewoners van de wijk rondom het Hofveld in Apeldoorn Zuid hebben er even op moeten wachten, maar sinds een paar weken staan de speeltoestellen, picknicktafel en het hekwerk in en rondom het speelveld in deze wijk. Afgelopen zaterdagmiddag 5 juli is het nieuwe speelveld geopend door WethouderKruithof (PVDA).

Er is hier gekozen voor een natuurlijke uitstraling met toestellen van duurzaam materiaal. Alle leeftijden worden bediend: er is een glijbaan, duikelrek en een vogelnest-schommel. En zelfs een picknick tafel waarbij papa, mama, opa of opa even kunnen gaan zitten om zo een oogje in het zeil te kunnen houden en tegelijkertijd gezellig bij te kunnen kletsen met andere buurtbewoners.

De wijk kenmerkt zich door de vele gezinnen met jonge kinderen. Dit was ook zichtbaar bij de opening van het feestelijk met vlaggenlijnen versierde speelveld afgelopen zaterdag. Ondanks het slechte weer waren er veel kinderen aanwezig bij dit echte kinderfeest. Het ontbrak de feestgangers aan niets; uiteraard speelden ze op de nieuwe speeltoestellen, maar ook de oud Hollandse Spelen die speciaal voor deze dag werden neergezet, waren populair.
 

Wethouder opent speelveld

De wethouder gaf onder andere aan dat dit een veld is geworden waar iedereen trots op mag zijn. Ook was hij vol lof over de inzet van de buurtbewoners en initiatiefnemer van dit project Remco Siemelink. Initiatieven en inzet van de inwoners is wat de gemeente Apeldoorn wil. Je ziet dat er iets moois van kan komen.

Deze opening werd vervolgens spectaculair bekroond met een gouden regen uit enkele confettikanonnen. Onder het genot van koffie, thee, limonade, ijsjes en gezond fruit zorgde, ballonnen, maskers en vlaggetjes voor de kleintjes en gezellige muziek van DJ The Edge voor een gezellig samenzijn van de buurtbewoners. Dit alles werd mogelijk gemaakt door Reinders Makelaars, Restaurant de Wilde Pieters, Lidl Nederland, Mc Donalds Apeldoorn, Veluwse Vlaggenindustrie b.v., Jumbo van de Bunt, SEV-Events Velp, Cinderella Bloemen en Cafetaria de Meerpaal.

Na maanden intensieve inzet ben ik met recht trots. Na het plaatsen van de toestellen ziet ik dagelijks het veld volstromen met enthousiaste kinderen. “Daar doe je het toch voor? En wees eerlijk, het is toch ook een mooi plaatje zo?”

Gemeente Apeldoorn afdeling Dienst Beheer en Onderhoud, Wijkraad Apeldoorn Zuid, Oranje Fonds, Coöperatie Fonds Rabobank Apeldoorn en Omstreken, Investeringsfonds Delphi van de Goede Woning, ANWB Programma M-R Leefbaar Apeldoorn en Publizone Bedankt voor jullie ondersteuning en financiële hulp om dit speelveld te realiseren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?