Sport Kerschoten al 50 jaar een begrip in Apeldoorn

Woensdag 13 november 2013

Door Bart Lauw

Ze zijn nog maar zelden te vinden. De sportclub die geheel particulier functioneert zonder externe subsidie. In Apeldoorn is Sport Kerschoten zo’n uitzondering. Dit familiebedrijf bestaat exact 50 jaar. Een gesprek met eigenaar Wil Heemskerk.

“Mijn vader begon het park exact 50 jaar geleden. Ik kan mij dat nog goed herinneren, want in de laatste fase van de bouwwerkzaamheden werd Kennedy doodgeschoten. Die dag blijft je altijd bij. Ik heb het samen met mijn vrouw Marianne overgenomen in 1982, ruim dertig jaar geleden. Ik heb er al die jaren mijn hele ziel en zaligheid in gestopt en doe dat nog steeds elke dag met heel veel plezier”. Ook voor de toekomst blijft het park in handen van de familie, aldus Heemskerk. “Ik heb drie dochters en twee daarvan, Krista en Kelly zijn al jarenlang actief binnen de vereniging. Krista is specialiste in de omgang met de kinderen en officieel tenniskidslerares. Kelly houdt zich vooral bezig met de planning van onze activiteiten en helpt mee met de administratie waar Marianne voor zorgdraagt”.

Enkele jaren geleden was de naam van de vereniging nog Racket Centre Kerschoten, nu is het Sport Kerschoten genaamd. Waarom die wijziging? Heemskerk vertelt enthousiast: “Tot zeven jaar geleden hielden we ons alleen maar bezig met tennis en squash. In die tijd hebben we een grondige verbouwing ondergaan. We kregen er meer indoorbanen bij en we richten ons nu ook op andere sporten. Zo hebben we een uitgebreid en professioneel fitnesscentrum en kan je bij ons ook o.a. spinnen of zumbalessen volgen. De hele fitnessafdeling wordt gerund door mijn schoonzonen Patrick en Gerben en dat loopt prima”.

Al die sporten samen, integreert dat wel goed samen? Wil Heemskerk beaamt dat volledig “Vaak zie je dat tennis en squash samen elkaar bijten. Hier is dat totaal niet zo. Er zijn tennissers die zijn gaan squashen en andersom. Ook de fitnessers passen daar goed tussen. Waarschijnlijk komt dat ook door de gezelligheid van onze bar. Er komen hier wekelijks ruim tweeduizend man en vrouw over de vloer, maar de sfeer is hier heel amicaal. Het is meer een huiskamer dan een sportkantine. De bar hebben we laten maken in de vorm van een tennisracket, het is echt een sociale ontmoetingsplaats waar je ook prima kan lunchen. De bar runnen we ook zelf met de hulp van enkele actieve en enthousiaste vrijwilligers en stagiaires. We zijn een erkend stagiaireopleidingsplaats. Onze ruimte wordt veel gebruikt om te netwerken in ontspannen, informele sfeer. We zijn actief met bedrijfstennis en hebben daarin meer dan 40 teams. Scholen weten ons ook te vinden, waaronder de Sportklas. Dat zijn sporttalenten van het ROC”.

Bij het afscheid wijst Wil Heemskerk op een hele aantrekkelijke aanbieding voor een ieder die Apeldoorn Direct leest. “Je kan bij ons indoortennissen en normaal kost dat 22,50 euro per uur per baan. Nu hebben we een strippenkaart voor 3 uur voor slechts 40 euro”. Verdere informatie is te vinden op www.sportkerschoten.nl.

De persoonlijke, ontspannen sfeer is inderdaad sterk voelbaar bij Sport Kerschoten, niet in de laatste plaats door het enthousiasme van Wil Heemskerk zelf. Laten we hopen dat we de komende 50 jaar nog veel van hen blijven horen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!