Atlant zoekt vrijwilligers voor koersbal voor bewoners

Woensdag 26 oktober 2022

Door Apeldoorn Pakt aan

Koersbal is een spel dat lijkt op jeu-de-boule en is een van de meest populaire sporten onder Nederlandse ouderen. Elke 3e maandag van de maand wordt er een koersbal middag georganiseerd voor de bewoners van Atlant. Dit kan niet zonder vrijwilligers en daarom zijn zij misschien wel opzoek naar jou.

Jouw rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger bereid je alles voor en heet je de deelnemers welkom. Na een rondje ‘hoe is het vandaag’? kan het spel beginnen. Je werkt samen met collega vrijwilligers en onderling spreken jullie af wie de puntentelling bijhoudt, wie de deelnemers coacht en wie de ballen ophaalt nadat ze gegooid zijn.

Koersbal

Koersbal lijkt dus op het Franse jeu-de-boule, maar het wordt gespeeld met grotere ballen die een afwijking naar links of naar rechts hebben. De speler bedenkt welke koers zijn of haar bal zal gaan zodat de bal zo dicht mogelijk bij het doel (de ‘jack’) komt. Alles is mogelijk in een moment van aandacht. De spanning van het spel, het met elkaar de worp bekijken en de koers van de bal volgen zorgt voor veel plezier bij de deelnemers.

Kennis van het spel is geen vereiste, de spelregels zijn zo geleerd.

Wat je van hen kunt verwachten

Atlant is trots op haar vrijwilligers. Jouw werk maakt het leven van de bewoners leuker. Daarom zorgen en ondersteunen zij op hun beurt ook jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger wacht je een warm welkom. Er is ook een folder beschikbaar download hem hier

Wat vrijwilligers nodig hebben

😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Enthousiast?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Atlant wonen zorg welzijn | Apeldoorn Pakt Aan

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!