Sprinklerinstallatie zet Korenpassage blank

Donderdag 7 januari 2021

Door Redactie

Het was flink schrikken vanmorgen, donderdag 7 januari, voor de ondernemers in de Korenpassage. De sprinklerinstallatie ging aan en zorgde voor flink wat overlast. De hele hal stond blank, maar ook het pand van het Apeldoorns Koffiehuys. Eigenaresse Monique Beckers vertelt wat er gebeurde.

Zelf was Monique op het moment dat de installatie aan ging high tea’s aan het bezorgen. “Mijn medewerksters die wel aanwezig waren hebben heel snel gehandeld en geprobeerd de spullen te redden, want die stonden redelijk vooraan bij onze pui. En het water kwam allemaal onze kant op, omdat onze zaak wat lager ligt.”

Verf spuiten

Het vermoeden is dat de sprinklers aan zijn gegaan door de nieuwe mensen in het pand van Fabels. “Zij hebben die zaak overgenomen en waren met verf aan het spuiten. Vermoedelijk is daardoor de installatie aangegaan. En dat gaat met zoveel geweld dat binnen no time alles onder water stond.” De brandweer was volgens Monique snel aanwezig. “Alleen toen moest de sleutel gezocht worden van het kastje om die installatie uit te zetten, dus dat duurde even.”

Al snel hing Monique aan de lijn met haar verzekeringsagent. “Dit is als het goed is gewoon verzekerd. Maar het geeft wel een hoop viezigheid, want die witte verf waar ze mee bezig waren, die zit dus ook in dat water, vandaar die witte gloed er doorheen.” Het belangrijkste voor haar was dan ook dat ze snel weer bezig kon. “We moeten zo gewoon weer bezorgen, dus we hebben alles op alles gezet dat dat snel weer mogelijk was en dat is gelukt. Want we hebben het natuurlijk al niet makkelijk in deze tijd, dus het is echt onze prioriteit nu, dat bezorgen.”

 

Bekijk hier filmpjes die Monique ervan heeft gemaakt:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!