Help de bevolking van Oekraïne

Stadsfeest een impressie

Maandag 9 januari 2012

Door Stadsmens

Ernst van Rossum / Frevaro

Wat is dat eigenlijk, het Stadsfeest? Eigenlijk niets anders dat de mogelijkheid voor alle Apeldoorners om elkaar bij het begin van het nieuwe jaar de hand schudden en elkaar een mooi Nieuwjaar te wensen. Vroeger in Orpheus, de laatste twee jaar in Gigant waar afgelopen vrijdag ruim 400 mensen bij elkaar kwamen. Gezellig was het, zelfs tot in de zeer kleine uurtjes.

De leeuw Friz wachtte met zijn hyperactieve vriendinnetje Wilde Hilde het publiek op om met een fijne knuffel en een medaille te benadrukken, dat ondanks de bezuinigingen op cultuur er nog steeds veel winnaars zijn die de sector overeind houden. In het café vermaakten de Bottles het publiek met een fijne en vooral vermakelijke medley van Beatles en andere oude doos muziek. Zanger Hans van Mastrigt die met zijn muzikale vrienden Lex en Martin toch vooral zonder pretenties muziek maakt en het publiek al snel voor zich had gewonnen.

In de popzaal ging de petje op en petje af quiz een beetje verloren in het rumoer van de elkaar gelukkig nieuwjaar wensende massa. In de theaterzaal daarentegen legde flirtcoach Saskia Paulissen de wethouders Prinsen, Metz, Blokhuis en Stukker het vuur na aan de schenen. De heren, met Prinsen voorop, bleven ondanks de moeilijk thema’s prima overeind. In de popzaal nam vervolgens de band Lefties soul connection het over. Pas geleden nog te zien in de Wereld draait door was dit een prima keuze van programmeur Waldo om de meute in beweging te krijgen. Na afloop bezweet op weg naar het café dus waar de Bottles met een serie lekkere muzikale nabranders het feestje nog even lieten duren. Uiteindelijk gingen op kwart over vier de deuren van Gigant dicht en een hoop geld armer maar een zak vol met mooie wensen rijker ging Apeldoorn huiswaarts. Het was het allemaal waard.

De hoofdpijn de volgende dag namen we maar op de koop toe in de wetenschap dat Gigant er weer een leuke avond van had weten te maken. Directeur Martijn van Duivenboden, zo hoorden we later, bleek als een soort mysteryguest, nog even in zijn eigen huis te zijn geweest. Een goed teken. Laten we hopen dat 2012 vooral voor hem ook veel moois en vooral een goede gezondheid gaat brengen. ( foto’s: Ernst van Rossum / Frevaro)

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?