Staatsecretaris Blokhuis komt naar Apeldoorn om in discussie te gaan over preventiebeleid

Zondag 11 november 2018

Door Roelof Rump

Staatssecretaris Paul Blokhuis voor Volksgezondheid Welzijn en Sport komt dinsdag 13 november naar Apeldoorn om in gesprek te gaan over het preventiebeleid. De Staatssecretaris doet dit op uitnodiging van de ChristenUnie in Apeldoorn. Het gesprek zal plaatsvinden tussen de staatssecretaris en Saskia Blom, van Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn, Weslie Gerrits van JOGG-regisseur gemeente Apeldoorn en adviseur rookvrije sport Stout Groep, Monique L’Hoir,  Gezondheidsbevorderaar en verbonden aan GGD Noord- en Oost-Gelderland en geïnteresseerd publiek.

De gezondheid verbeteren van mensen en van Nederland als geheel. Om dat te bereiken, sluit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afspraken met verschillende partijen. In deze afspraken leggen zij gezamenlijke maatregelen vast om gezondheidsproblemen aan te pakken. Alle betrokken partijen kunnen elkaar aanspreken op deze afspraken. De inzet op de 3 thema’s – roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik – wordt breed gedeeld. Roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik schaden de gezondheid en leiden tot gezondheidsverlies en vaak tot ziekte.

Kern van het gesprek tussen Staatssecretaris Blokhuis en de drie deskundigen zal zich focussen op de vertaling van het landelijke beleid naar de dagelijkse praktijk. Hoe valt er op lokaal niveau handen en voeten aan het preventiebeleid te geven? Wat zijn de obstakels?

(Bron: Integraal overgenomen persbericht CU)

Het gesprek op 13 november is vrij toegankelijk voor publiek en wordt gehouden in het ACEC gebouw, aanvang 20.30 uur.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!