Stampvolle binnenstad tijdens Nacht van Apeldoorn

Zaterdag 26 mei 2018

Door Daniel van Harmelen

Het lijkt alsof heel Apeldoorn uitgelopen is. Jong én oud treden de drukkend warme nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 mei in op zoek naar muziek.  Van Grey Fox en DJ Jean naar Super Hollands en Motown in de Kapelstraat: dit is de Nacht van Apeldoorn. En het mag wel een succes heten.

Het valt wel op, dat enorme verschil tussen ‘oud’ en ‘nieuw’. Toch mengt dat goed met elkaar. Er valt dan ook wat te kiezen: Er zijn in totaal 6 podia, met daarnaast nog onafhankelijke cafés die zelf hun feestje vieren. Met gratis entree is het feest een open uitnodiging aan iedereen in Apeldoorn.

Podia

De Kapelstraat is omgetoverd tot één grote open lucht nachtclub, waar Paradiso voor onder doet. Een toonbeeld van samenwerking van alle onafhankelijke cafés. Het Leienplein verderop heeft weinig last van de muziek uit de Kapelstraat. ,,Laat maar vallen, het komt er toch wel van”, zingt het publiek de teksten van Doe Maar mee. Ondertussen zijn de bierfusten niet aan te slepen.

Verderop op het Caterplein valt één ding op: Drie podia strijden om de hardste tonen. Toch vloekt ook dit niet met elkaar als je de goede plek opzoekt. Het Beekparkpodium belooft Hollandse hits en verzilvert die belofte met ,,Meisje, ik ben een zeeman.”  Qua leeftijd is dit wellicht het meest diverse publiek. Jong én oud staan luidruchtig mee te doen.

Een ander podium op het Caterplein is minder populair. Om een onduidelijke reden staat iedereen daar met een grote boog omheen. Het bederft de pret niet, er is immers bier en gezelligheid. Het andere podium, ‘Caterplein Noord’, is wél populair. Er is geen doorkomen aan. Dat mag ook wel met namen als Team Rush Hour en DJ Tieke.

Organisatie

De organisatie ziet er strak uit en iedereen wordt goed op de wenken bediend. Nou ja, bijna iedereen. Wie de oude Nacht van Apeldoorn kende weet wat vanavond mist. De echte 90’s hits waren helaas niet te vinden. Wellicht is dat de missing link tussen het hele jonge – met dreunende DJ’s – en het oudere – die naar de soul, funk en Doe Maar op zoek zijn.

Het lijkt erop dat een volgende editie er wel in zit – al was het alleen al om de grote toeloop van bezoekers. Je zou je bijna afvragen waarom het zo lang heeft geduurd om dit evenement weer leven in te blazen. Zulke nachten mogen best traditie worden.

De Nacht van Apeldoorn, 25 mei 2018, binnenstad Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?