Starten met een statement

Donderdag 8 december 2016

Door Gerard Oltmans

Van Syrië tot Burundi en van Irak tot Congo. Miljoenen kinderen groeien op in een omgeving vol  geweld. Ze leven op de vlucht, hebben familieleden verloren en zijn geregeld slachtoffer van verwaarlozing, uitbuiting of misbruik.

Op 22 en 23 december 2016 komt de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) in actie voor War Child. Dit goede doel zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen door te helpen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. De actiedag wordt georganiseerd door leerlingen uit (t)vwo 5.

Woensdag 7 december was de start van de Actie voor Warchild. Na de aftrap in de aula verzamelden de leerlingen zich buiten om een groot vredesteken te vormen. In de loop van december zullen er door de leerlingen diverse ondersteunende acties gevoed gaan worden.

Donderdagavond 22 december verzamelt de 2e klas zich op 19.00u op school om vervolgens op drie plaatsen in het centrum de ‘Mannequin Challenge’ uit te voeren om aandacht te vragen voor WarChild. Vrijdag 23 december is er vanaf 9.30 voor de brugklas een Santa-run in de Hoofdstraat. Om ongeveer 12.30u zal de actie worden gesloten met een verloting: Hoofdprijs 250 euro te besteden bij Futurumshop Apeldoorn.

Voor het inzamelen van geld is een KSG actiepagina aangemaakt: www.warchild.nl/ksg

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?