Starterswoningen gaan er komen

Donderdag 25 februari 2010

Door Jan Dirk

Daar waren alle aanwezigen het over eens. In de goed bezochte bijeenkomst in Café de Paris klonken veel vastberaden stemmen. Raadslid Nathan Stukker zette de politieke kant van onderwerp zuiver uiteen, waarna vooral makelaar dhr. Holtrigter met praktische oplossingen kwam.

Hij gaf aan dat de gemeente in zee moet met woningbouwers die de winst halen uit het bouwen zelf. Zijn rekenvoorbeelden onderstreepten dat een woning op 150 m2 grond met 2 slaapkamers te bouwen is voor minder dan 150.000 euro. Als ervaren makelaar weet hij als geen ander dat een jong stel een huis zoekt op de grond, en liever niet noodgedwongen 4-hoog in een portiekwoning bivakkeert, die door prijsopdrijving ook nog lastig te kopen is.

Dhr. Bouwman, directeur bij woningcorporatie Ons Huis, waarschuwde voor een onevenwichtig woningaanbod in Apeldoorn als de komende tijd zonder nadenken overal goedkope woningen worden gebouwd.
Het concept van de levensloopbestendige wijk vond veel weerklank: maak het aanbod in de wijken zodanig gevarieerd dat je er je leven lang een geschikte woning kan vinden.

Aan het slot van de avond, die ook door vertegenwoordigers van andere partijen werd bezocht, stond vast dat een nieuw college direct aan de slag kan met projecten van 40 tot 50 woningen per keer. Ze komer er!

Ik ben benieuwd wat jullie van het idee vinden. Meer info is te vinden op de verkiezingswebsite van het CDA: http://www.zekercda.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!