Stem mee voor de ISA Trofee

Donderdag 14 november 2019

Door Redactie

In de City Lounge wordt morgen, vrijdag 15 november, voor de 8e keer de InterService Apeldoorn Trofee (ISA) uitgereikt aan de Apeldoornse serviceclub met het meest aansprekende goede-doelen project van de afgelopen 3 jaar. Er zijn 7 genomineerde projecten. De prijs is een mooie sculptuur van kunstenares Hennie Froeling en een bedrag van 1500 euro te besteden aan een goed doel. Iedereen kan stemmen via de ISA website. Hier is ook meer informatie te vinden over de projecten die meedingen. Stemmen kan tot en met vandaag, donderdag 14 november.

Hoewel vaak onzichtbaar voor het grote publiek zijn de Apeldoornse serviceclubs zeer actief met de het ondersteunen van goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Daarmee vervullen zij een belangrijke functie in de Apeldoornse samenleving. ,,Meestal gaat het om financiële donaties, soms gewoon om menskracht”, meldt de organisatie. ,,Recente voorbeelden zijn de ondersteuning van de Veluwse Wens Ambulance, de kinderen van de Voedselbank, stichting Leesplezier, wooninitiatief De Zonnehoed, de Codeclub, het Tassenproject, Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, en zo meer. Om het geld bijeen te brengen organiseren de serviceclubs fundraising evenementen en projecten, zoals golfwedstrijden, charity diners, autorally’s, inzamelingen, verlotingen en veilingen. Daarmee worden vaak duizenden euro’s opgehaald.”

ISA is een overkoepeling van 14 Apeldoornse service clubs, waaronder Inner Wheel, Kiwanis, Lions, Rotary, Rotaract en Soroptimistclub. ISA fungeert als communicatieplatform tussen de serviceclubs en stelt zich ten doel de contacten en de samenwerking tussen de clubs te versterken. De ISA  evenementenkalender zorgt ervoor dat er geen twee evenementen op dezelfde dag gepland worden. Informatie wordt uitgewisseld over projecten en goede doelen. ISA bestaat 40 jaar en daarom is de uitreiking van de ISA Trofee dit jaar extra feestelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?