Stemmen op lokaal? Ik ben toch niet gek!

Woensdag 19 maart 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ik hoop dat het deze week wat beter met je gaat. Ik heb wel met je te doen hoor. Vandaag is het stemmen in Apeldoorn. Alles stond de afgelopen weken in het teken van het stemmen. Voor Apeldoornse begrippen waren de campagnes al vroeg van start gegaan.

Het eerste debatje herinner ik me nog. Het was bij de uitreiking van de Sportman en Sportvrouw van het jaar. Wat mij toen opviel was dat 70 procent op dat moment geen visie had op sport in Apeldoorn. Eigenlijk wel gek dat de meesten daarover niets konden zeggen.

Iedereen moet natuurlijk weten waarop hij of zij stemt, maar ik heb vooral mijn keuze bepaald op wat de wethouders hebben klaargespeeld.  Tja, en die worden toch eigenlijk bestuurd door de landelijke partijen. Zelfs in Apeldoorn.

Jook, vijf lokale partijen hier is mij een beetje teveel van het goede. Ik heb geen idee wat de verschillen daar nou in zijn. Heb wel gezien dat ik sommige mensen liever niet in de politiek zie komen en ik hoop dat ze niet worden gekozen. Maar ja, dat weten we de komende dagen.

Ik zie Henk en Martin liever op de Borrelnood dan in de politiek. Nooit geweten dat zij politiek bewuste mensen waren. En Bart in de gemeenteraad, straks ontstaat er een politieke jamsessie. Gaat Henk nu fotograferen tijdens de raadsvergaderingen? Ilona weer terug in de lokale politiek met een nieuwe partij. Zij zat toch eerst bij een andere lokale partij?  Jook, zal ik me dan ook maar kandidaat stellen in de komende verkiezingen? Het brengt in ieder geval een lekker zakcentje mee. Het lijkt me wel wat om te doen.

Overigens doet Apeldoorn Direct het wel goed met de lokale politiek. Goede zet van de redactie om veel aandacht te besteden hieraan. De komende 4 jaar zal er ook hier in Apeldoorn worden gepolderd, bezuinigd en ontwikkeld.

Jook, de komende dagen weten we weer waar het om gaat in Apeldoorn: samenleven met politieke voorkeuren van mensen. Eindelijk weer fotograferen met Henk en weer de Jamsessies van Bart. Ik ben blij dat we kunnen stemmen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?