Stéphanie werkt voorlopig thuis en de kinderen zijn daar ook: ‘Ze spelen nog gewoon buiten’

Vrijdag 20 maart 2020

Door Redactie

Het is voor de meesten even behelpen. Thuis werken en ook nog eens de kinderen om je heen, omdat er alleen kinderopvang is voor kinderen van ouders met zogeheten ‘vitale beroepen’. Stéphanie Berris werkt momenteel thuis, net als haar man Brian. En de kinderen Julian (11) en Amélie (8) zijn er dus ook.

Lukt het een beetje, dat thuiswerken?

,,Ja, het gaat wel goed. Als loopbaanadviseur en recruiter kan ik veel van mijn werk nu via videogesprekken doen. Dat scheelt. Maar afspraken bij bedrijven zitten er nu even niet in. Ik sluit mezelf 8 á 9 uur op zolder op. Je maakt eigenlijk nog meer uren dan op kantoor en gunt jezelf nog minder pauze. Het scheelt wel dat Brian ook thuis is. Die is docent scheikunde op de KSG. Als ik werk mogen ze niet storen. Behalve als ze thee of iets lekkers komen brengen, haha!”

En de kinderen zijn thuis bezig met school?

,,Klopt. De kinderen moeten elke dag thuis op de laptop opdrachten maken. Elke dag geeft de juf door wat ze moeten doen (groep 8). Nu de Cito niet doorgaat baalt Julian, want die wilde hem juist graag doen. We hopen dat het alsnog wel mág als je wilt. Julian moet naast de digitale opdrachten ook een werkstuk maken de komende weken. Amélie werkt in Snappet. Dat doen ze op school ook en ze vindt dat enig. Op de eerste dag thuis, toen er nog niks geregeld was, had ze uit zichzelf al een spellingschrift gepakt dat ze al mee naar huis had gekregen en was gaan maken wat nog open was. Julian is minder enthousiast, maar doet het wel. De leerkrachten kunnen ook zien wat er gedaan is per leerling. Ik help de kinderen niet actief met het schoolwerk, maar ik houd wel in de gaten dat het gebeurt.”

Hoe gaan zij met de situatie om?

,,Op zich wel goed. Amélie miste vorig jaar haar kinderfeestje, doordat ze haar been gebroken had. Dit jaar zal het vanwege corona wel niet doorgaan. Dat is wel sneu.”

Mogen ze van jullie nog buiten spelen?

,,Ja, ze spelen gewoon buiten. Ook wel met anderen. Ik raad alleen aan om geen fysieke spelletjes te doen, zoals tikkertje. Ze zijn veel aan het fietsen, klooien bij het beekje, hutten bouwen, boogschieten, rollenspelletjes. Gewoon kinderspel. Die Vliegende Hollander waar ze op de foto op zitten is nog van mij geweest als kind. Bijna 40 jaar oud, dus een vrij uniek ding. Maar komt nu weer van pas. Moet je sturen met je voeten. Ik heb het idee dat dit allemaal wel oké is. Helemaal vermijden kun je het denk ik toch niet. En toch, aan de andere kant denk ik eigenlijk dat met anderen spelen nu ook voorbij moet zijn. Dat is erg, maar wel nodig.”

En wat doen jullie verder?

,,We hebben de tuin opgeruimd. Het is vooral lastig om een puber actief te houden, dus die moet van mij wel naar buiten. Anders ligt ‘ie de hele dag in pyjama te lezen en met LEGO te spelen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!