Stichting Da Capo maakt tasjes voor Centraal Orgaan Asielzoekers

Dinsdag 1 december 2020

Door Amrutha Mol

Stichting Da Capo biedt vrouwen met een migratieachtergrond verschillende activiteiten die leiden naar sociale activering en werk. Hierbij wordt gekeken naar de kennis, vaardigheden en talenten van de vrouwen en daarmee kan iedere dame een uniek traject op maat volgen. Da Capo heeft ook een eigen klein sociaal naaiatelier. Hier hebben ze onlangs tasjes gemaakt voor Centraal Orgaan Asielzoekers.

Stichting Da Capo

Marleen Hoogeboom van Stichting Da Capo vertelt: “Wij zijn een stichting voor migranten vrouwen. We verzorgen taallessen en willen ervoor zorgen dat onze vrouwen op een goede manier mee kunnen komen in de maatschappij. Stichting Da Capo heeft een brede doelgroep, bij ons komen zowel oudere als jongere vrouwen van verschillende afkomsten. We geven taallessen in een kookstudio en in een naaiatelier. Daar kunnen ze de taal leren en een vak leren.”

Tasjes voor COA

Meestal werkt het atelier in opdracht. Carine Havenaar van COA trok aan de bel. Zij wilden graag tasjes laten maken voor alle bewoners. Het COA sponsort deze actie en de tasjes worden gevuld met wat lekkers. “Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan deze boodschappentasjes. Deze zijn gemaakt van oude resten vlaggenstof. Deze zijn gedoneerd door CODA (oude tentoonstellingsvlaggen) en door de Veluwse Vlaggen Industrie. Dit was dus een hele leuke samenwerking tussen leverancier van oude materialen, Da Capo als leerwerkplek en het COA als opdrachtgever” zegt Marleen.

Het naaiatelier zit in het gebouw Tot 2021, aan de Molenstraat Centrum. Het project van de tasjes duurde van maart 2020 tot september 2020. Stichting Da Capo werkt altijd met gebruikte materialen. “In het naaiatelier worden er dingen gecreëerd. Daarbij wordt van oude spullen weer iets nieuws gemaakt, want het moet wel duurzaam zijn”, zegt Marleen. “Dus bieden we naailessen aan. Als de vrouwen vervolgens vaardig genoeg zijn, kunnen ze meehelpen in het productieproces.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!