Stichting Oranjefeesten Apeldoorn roept Apeldoorners op te doneren voor Koningsdag

Donderdag 18 maart 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Evenals afgelopen jaar is het ook dit jaar niet mogelijk om op Koningsdag het traditionele Oranjefeest in de Apeldoornse binnenstad te organiseren. Dit betekent dat de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, een vrijwilligersorganisatie, ook dit jaar geen inkomsten heeft. “Wij vinden dat Koningsdag in Apeldoorn niet ‘ongemerkt’ voorbij mag gaan”, meldt Hans Peters van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn. “Het is juist nu tijd om die nationale feestdag wel met elkaar te vieren. Daarom hebben we in samenwerking met enthousiaste ondernemers en collega-organisaties een passend alternatief programma bedacht. Wij vragen de inwoners van Apeldoorn ons met een financiële bijdrage te helpen met de uitvoering van dat programma.”

Oranjegebak

Donateurs maken het daarmee mogelijk om bewoners en medewerkers van alle woon – zorgcentra en verpleeghuizen in Apeldoorn op Koningsdag te verrassen met oranjegebak (zo’n 3700) bij de koffie, legt Hans uit. “Daarnaast komen er diverse binnen en buitenactiviteiten waaronder een thuiskunstwedstrijd voor alle leeftijden waarbij een deskundige jury de inzendingen beoordeelt en waarvoor prijzen beschikbaar komen. Ook de horeca en winkelcentra willen we betrekken bij deze alternatieve Apeldoornse Koningsdag. Passende Oranje wandel- fiets- en auto routes zijn in voorbereiding, een nieuw culinair Oranje recept is in de maak en Rapper Dani werkt aan een Koningsdagrap. Kortom, een veelzijdig programma.”

Gul doneren

Iedereen die 5 euro of meer doneert doet mee aan een loterij met een bijzondere hoofdprijs: op Koningsdag met 2 personen aanwezig zijn bij een live optreden van Rapper Dani. Daarnaast zijn er ook nog andere prijzen beschikbaar. “Met een opbrengst van 5000 euro zijn wij enorm geholpen, maar we hopen dat iedereen gul doneert, want dan kunnen wij alles wat boven dat streefbedrag binnenkomt onder andere Apeldoornse initiatieven verdelen, zoals de Voedselbank en de dak- en thuislozen opvang. Ook de Apeldoorners die hier gebruik van moeten maken verdienen een steuntje in de rug van Apeldoorners.”

Doneren kan vanaf morgen, vrijdag 19 maart, via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!