Storm velt in totaal 300 bomen

Zaterdag 27 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Een totaal van 300 bomen. Dat is het resultaat van de meest recente telling van de gemeente Apeldoorn. De storm die donderdag huisgehouden heeft hield de brandweer en de gemeente druk bezig. Een raadsbrief over de schade van de westerstorm die een week geleden over Nederland trok telt daarnaast 150 beschadigde bomen.

De omgevallen en beschadigde bomen zorgden op hun beurt ook weer voor schade: stoplichten, lichtmasten, straten, huizen, auto’s en andere zaken kregen met tonnen hout te maken. Hoeveel dat allemaal gekost heeft moet nog in beeld gebracht worden. ,,De schade wordt nu geraamd en met de verzekeraar afgehandeld.”

De gemiddelde Apeldoorner is niet zo gehecht aan stoplichten. Op de begraafplaatsen ligt dat anders. Daar zijn rond de 90 bomen om gegaan. Daarbij zijn ook grafzerken beschadigd.

Omnisport 

De problemen bij Omnisport en indoor skatebaan Real-X vallen op door de ernst van de schade. Omnisport werd opengereten door de wind, zoals eerder in 2008 en 2015 ook gebeurde. Bij het vervangen van de platen die in 2008 en 2015 eraf gewaaid waren zijn de nieuwe platen steviger bevestigd.

,,Deze platen zijn dit jaar goed blijven zitten. De platen die dit jaar eraf gewaaid zijn zullen extra goed bevestigd worden,” staat in de raadsbrief. Er wordt onderzoek gedaan hoeveel het kost om álle platen goed vast te zetten. Waarom dat in 2008 en 2015 niet gebeurd is, is onduidelijk.

Real-X is inmiddels weer open.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!