Streekdiner tijdens Roots in the Woods festival bij Paleis Het Loo

Zondag 6 september 2020

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Je zou het misschien niet zo snel denken nu zoveel evenementen niet doorgaan, maar op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt de 11e editie plaats van het Roots in the Woods herfstfestival. Dit jaar strijkt het festival neer bij Paleis Het Loo. Dit kon je onlangs al lezen op Apeldoorn Direct, maar de organisatie heeft nu ook wat meer details bekendgemaakt.

Streekdiner

Omdat massaal springen en dansen voor een groot podium niet kan, kiest Roots in the Woods dit jaar voor een andere invulling voor volwassen festivalpubliek. Niet bij de pakken neerzitten en doen wat er wél mogelijk is binnen de geldende COVID19 regels. Vanuit dat vertrekpunt is er op zaterdagavond 26 september een streekdiner met festivalsfeer en programma. Gasten kunnen hierbij een 3-gangen streekdiner nuttigen. Ze worden niet alleen culinair in de watten gelegd, maar is er muziek en wordt er letterlijk een artiest opgediend.

Herfst op de Veluwe

Het is dit jaar een editie die in veel opzichten anders is dan gepland. Want terwijl de festivalorganisatie en Paleis Het Loo de plannen aan het smeden waren voor een vernieuwde en verrassende uitvoering van het festival op de nieuwe gedroomde locatie, gooide corona roet in het eten. Toch viert Roots in the Woods ook dit jaar de komst van de herfst op de Veluwe. Met een aangepast programma, waarbij veiligheid voor bezoekers en medewerker voorop staat. Overdag is er beide dagen Roots in the Woods programma in combinatie met de Paleis Het Loo programmering voor het hele gezin. Op de zaterdagavond vindt er voor het volwassen festivalpubliek een streekdiner plaats met gerechten van de Veluwe; bereidt door de chef van Paleis Het Loo en omlijst met een festivalprogramma. De kaartverkoop voor het streekdiner is inmiddels gestart.

Het hele gezin

Het Roots in the Woods festival neemt je dit jaar mee naar de nieuwe locatie Paleis Het Loo. Tijdens het festival kunnen kinderen klimmen en klauteren, avonturen beleven en stoere dingen doen als zelf popcorn bakken boven een vuur. Gedurende de dagen zijn er ook theatervoorstellingen voor het hele gezin en nog veel meer. Vaders, moeders en opa’s en oma’s én de kinderen kunnen kijken naar verrassende acts en en er is festivalfood met het ‘Echt Veluwe’ keurmerk. Dit alles tegen het decor van het paleis in de Veluwse bossen. Dit jaar koop je op de website van Paleis Het Loo één entreekaartje waarna alle activiteiten gratis zijn. Bezoek aan het Stallenplein en de paleistuinen zitten bij de prijs in. Vanzelfsprekend vindt alles plaats volgens de dan geldende COVID-19 maatregelen. Genieten op royale afstand dus.

Kaarten voor deze avond kosten 49,50 euro per persoon (exclusief drankjes) en zijn te verkrijgen via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!