Studenten Mechatronica winnen zilver bij nationale finale Skills Heroes  

Vrijdag 24 maart 2017

Door Redactie

Afgelopen weekend vond in de Rai Amsterdam de nationale finale plaats van de vakwedstrijden voor mbo’ers, genaamd Skills Heroes. Studenten uit heel het land namen het tegen elkaar op om de beste vakman of vakvrouw te worden in hun vakgebied. Een spannend weekend met een zilveren medaille als resultaat! Twee studenten, Arthur de Bruin (Aventus) en Wilfried Loman (ROC van Twente), blonken uit in hun vakgebied Mechatronica en dat werd beloond met een mooie tweede plaats.

 Net niet naar Abu Dhabi

De vreugde is groot bij Arthur en Wilfried, maar het gevoel is ook wel een beetje dubbel. Op één punt na hebben de studenten Mechatronica net naast de titel beste vakman Mechatronica van Nederland gegrepen. Alleen de winnaars gaan door naar het WK, de WorldSkills, die in oktober in Abu Dhabi zal plaatsvinden. Desalniettemin is het winnen van zilver een erkenning dat deze studenten Mechatronica tot de top van Nederland behoren.

Strijd om beste vakman of vakvrouw

De vakwedstrijden Skills Heroes zijn één van de belangrijkste wedstrijden voor talenterkenning die plaatsvinden voor mbo-studenten. Studenten doen niet zomaar mee; eerst dienen ze bij meerdere voorrondes goed te scoren. De wedstrijd begint op de eigen school en vervolgens moeten studenten bij de kwalificatiewedstrijd laten zien dat ze veel in hun mars hebben. Het gaat om grote aantallen studenten. Meer dan 6000 mbo-studenten van 56 mbo-instellingen hebben dit jaar deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijden. Uiteindelijk hebben 315 mbo’ers van verschillende mbo-scholen de finales bereikt. In de Rai Amsterdam vond de onderlinge strijd op topniveau plaats om de gouden medaille te veroveren.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finale, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. Aventus vindt het belangrijk dat studenten meedoen. Tijdens een wedstrijd worden ze uitgedaagd het beste uit henzelf te halen. Ze gaan vol gas, verleggen hun grenzen en krijgen veel ervaring en zelfvertrouwen. Ze krijgen alle kansen uit te groeien tot toptalent in hun branche.

Foto-onderschrift: Studenten Mechatronica, Wilfried Loman (1e van links) en Arthur de Bruin (2e van links), tonen trots hun zilveren medaille.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!