Summerloverz smaakt naar meer

Maandag 2 augustus 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Apeldoorn is een festival rijker. Gisteren waren het Raadhuisplein en Marktplein podium voor de tweede editie van dansfestival Summerloverz.
Op het Raadhuisplein konden (terras)bezoekers genieten van swingende salsaklanken. Of je van dansen hield of niet, het klonk goed. Menigeen ging dan ook met de voetjes van de vloer.
Het grote publiek, zo’n 6.500 mensen, trok richting Marktplein, waar gerenommeerde dj’s als Benny Rodrigues, Real el Canario en Tony Cha Cha de menigte flink opzweepte met hun housebeats. De grote drukte stroomde aan het begin van de avond binnen.
Het festijn was gratis toegankelijk,  de organisatie zat professioneel in elkaar. Het terrein was afgezet met hekken, beveiliging zorgde er voor dat de feestgangers ongestoord konden genieten en ook voorzieningen als eten, drinken en toiletten waren goed geregeld. Wilma Mooi was, net als vorig jaar, verantwoordelijk voor de organisatie. We zijn benieuwd naar het geheim achter het succes. “Het zit ‘m in de combinatie van gratis toegang en de grote namen, de A-artiesten. Dat werkt in Apeldoorn.”
Ondanks een paar spetters zat de sfeer er goed in en stond het plein goed vol. Niet te vol, er was genoeg ruimte om lekker te dansen en dat gebeurde!
Als rasechte festivalbezoeker ga ik vaak buiten mijn eigen woonplaats om aan mijn ‘danstrekken’ te komen. Dat was nu niet nodig. Summerloverz 2010 was in alle opzichten een echt zomerfestival in Apeldoorn. Goede sfeer, organisatie en muziek. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie. Moeten er in Apeldoorn meer van dit soort festivals komen? Ik stem voor!

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!