Sushi restaurant Yume Apeldoorn als slechtste uit de test?!

Woensdag 26 augustus 2015

Door Redactie

Linh H. Nguyen

Sushi is populair en de all-you-can-eat sushi formules schieten overal in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels telt Nederland al zo’n 400 sushi restaurants. Helaas blijkt het echter slecht gesteld te zijn met de hygiëne van dit soort restaurants. Sushi restaurant Yume op het Caterplein in Apeldoorn kwam zelfs als slechtste van Nederland uit de test van de consumentenbond.

Verschillende Mystery guests bezochten afgelopen maanden twintig all-you-can-eat-sushirestaurants in heel Nederland en onderzochten tijdens 2 verschillende bezoeken de 4 populairste sushi’s.

Niet schadelijk maar wel onhygiënisch

De sushi’s werden o.a. getest op hoeveelheid vulling en grootte, maar ook op de versheid en de hygiëne van hun product. De hoeveelheid bacteriën werden bijvoorbeeld grondig in een laboratorium onderzocht. Waaruit bleek dat Yume in Apeldoorn en Sushi Koi uit Arnhem de sushi’s te warm of te lang bewaarde en er werd o.a. de Enterobacterie en de E. coli (de poepbacterie) gevonden, welke niet per se schadelijk zijn, maar wel duidelijk wijzen op slechte hygiëne tijdens de bereiding of te lang/ te warm bewaard.

Yume is geschrokken en heeft direct alles aangepast

Exploitant John Hu is erg geschrokken van dit resultaat en geeft aan gelijk aan de slag te zijn gegaan toen het resultaat een paar maanden geleden al bij hun bekend werd gemaakt.

Het keukenpersoneel draagt sinds die melding handschoenen bij de bereiding van sushi. (handschoenen voor eenmalig gebruik) Vroeger maakten ze bijvoorbeeld de vis schoon met een theedoek (die soms meerdere keren werd gebruikt), maar dat hebben ze direct aangepast naar eenmalig gebruik van keukenrol.

Ook heeft hij op Facebook laten weten dat hij nu achter zijn product staat en dat hun sushi altijd dagvers is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!