Help de bevolking van Oekraïne

Sven Hammond gaat Back to basics

Dinsdag 25 maart 2014

Door Stadsmens

Henk Schrier

Na een dagje bomen snoeien en ander trap op trap af geneuzel is het toch altijd weer een prestatie van formaat om uit je zitzak te klimmen en richting Gigant te gaan voor een avondje muziek. Maar als Sven Hammond er staat weet je al bij voorbaat dat de avond de moeite waard gaat worden. Een redelijk gevulde zaal moest zich eerst nog wel even door het voorprogramma heen worstelen. Ashtraynutz heette het gezelschap dat  mocht openen. Een leuk bandje, muzikaal gezien zat het goed in elkaar. Aan zanger Joël Gaerthé kon ik maar moeilijk wennen. Misschien kwam het omdat hij het hele optreden niet de moeite nam om uit zijn stoel te komen maar ik kreeg sterk de indruk dat hij zong alsof hij heel erg moest poepen.  Kon mij niet langer dan anderhalf nummer boeien. Geeft niks, kwestie van smaak en er was more to come.

Na een snelle wissel was het de beurt aan Sven Hammond Soul. In een kleine bezetting dit keer. De grote man achter het orgel was fris gestyled. Zijn jongensachtige krullen strak in de Brylcreem, een volle baard en een Dali achtige snor waarvan de frivool opstaande puntjes op zoek leken te zijn naar vrouwelijke feromonen. Het mocht de pret niet drukken.

Geen blazers dit keer en met alleen Ivan Peroti als zanger. Dat bleek een goede zet. Peroti ontpopte zich al snel tot een waardige frontman die sterk overeind bleef in het geweld van SHS. De band zette een stevige show neer waarbij  soul en funk maar vooral, meer dan tijdens de vorige tour, veel rock invloeden te horen waren. Zanger Ivan Peroti pakte zonder problemen een prominente plek en liet zien wat hij kon, onder meer door zijn briljante vertolking van de manier van performen van Marvin Gaye en Prince. De ruimte deed hem zichtbaar goed, hij leefde zich in, zong vanuit zijn tenen en dat voelde je ook in de zaal. Een mannetje waar je blij van wordt, die Peroti. Net als van de rest de band overigens. Natuurlijk zijn het topmuzikanten maar dat is nog niet altijd een garantie voor succes. Een optreden moet je voelen en mag best nog een tijdje nadreunen. Dat deed het zeker. Deze band weet over te brengen dat ze er lol in hebben en dat optreden een feestje mag zijn. Een geslaagde avond.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?