Swingende start van het jazzseizoen

Zondag 25 september 2016

Door Jaap van Amersfoort

Bij de Triangle Jazz Club in de Brasserie de Manege aan de Jachtlaan werd zondagmiddag 25 september het jazzseizoen weer geopend. Voor de muziek was dit keer ‘The Charleston JB’ gecontracteerd. Deze band opent al jaren het jazzseizoen voor deze club.

De Triangle Jazz Club Apeldoorn organiseert gedurende het seizoen (buiten de zomervakantieperiode van september tot en met april) maandelijks, op zondagmiddag, concerten waarbij liefhebbers van verschillende stijlen veelal oude jazz. Dit onder het genot van een drankje, hapje en wellicht een dansje, in een sfeervolle ambiance en in een ongedwongen sfeer kunnen genieten van de swingende klanken van hun favoriete jazzformaties. Topjazz, uitgevoerd door bekende nationale en internationale bands.

Dit jaar werd ook voor het eerst een speciaal zomers jazzconcert georganiseerd. Het concert zou in tegenstelling tot de andere concerten indien mogelijk in de open lucht worden gehouden. Uiteraard ook bij Brasserie de Manege. Op 21 augustus 2016 trad van 16.00 tot 19.30 uur de ‘Sunny Side Hot Five’ band op. Helaas werkte het weer niet mee en moest noodgedwongen deels uitgeweken worden naar binnen. De bestuursleden hebben dan ook een dubbel gevoel bij het mooie zomerweer vandaag. Hadden we dat maar, hoor je ze denken. Dan vandaag maar naar buiten denk je dan. Maar zo simpel is het niet. Daarvoor is een vergunning nodig en die ongebruikte van het zomerconcert kan vandaag niet alsnog verzilverd worden. Regels zijn regels. En de uitbater, de familie ten Tije, wil geen onenigheid met de buurtbewoners.

Ook volgend jaar zomer zal er weer een open lucht concert worden georganiseerd. Een kleinschalig alternatief voor bezoekers van het voormalig ‘Jazz in the Woods’ evenement. En zeker niet alleen voor de pure liefhebbers van dixieland jazz en jazz oude stijl. Ook de liefhebbers van gezelligheid en een hapje en een drankje komen ruimschoots aan hun trekken.

Een ander succes is ieder jaar weer het nieuwjaarsconcert. Dit jaar zal dat gehouden worden op 8 januari 2017.

De club pretendeert een ‘open’ karakter te hebben. Er wordt nauwlettend op toe gezien dat ook nieuwe leden zich direct thuis voelen bij de club. De bestuursleden schijnen daar een oog voor hebben. Met name de voorzitter blinkt hierin uit. Deze zondag is hij echter niet aanwezig. Hij verblijft met zijn vrouw in Zweden, het land met het vele natuurschoon en ook het land waar mooie vrouwen vandaan komen. Ook daar weet de voorzitter alles van. Zijn vrouw komt namelijk ook uit Zweden.

De club kan ook best nieuwe leden gebruiken. Ze zullen van harte verwelkomd worden. Niet alleen de goede muziek maar ook het dansen en het praatje aan de tafel en aan de bar maken van iedere zondagmiddag weer een middag om niet te mogen missen. Uiteraard zijn ook alleenstaanden van harte welkom. En ook het gehalte van het flirten neemt met het vorderen van de middag toe. Veelal onschuldig maar soms toch ook een tikje ondeugend. Men is hier blijkbaar van alle gemakken voorzien.

En wanneer familie, vrienden en kennissen van een van de leden de sfeer eens willen proeven kan dat. Leden mogen ieder concert een introducé eenmalig gratis meenemen. Op de website  staat onder meer de concertagenda voor het komend seizoen. Ook staan daar de toegangsprijzen te lezen. Wanneer een lid minimaal drie van de acht concerten bezoekt heeft de ledenprijs zich al terug betaald. Een lage instap voor veel plezierige middagen dus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!