Syntus tot eind 2020 verantwoordelijk voor openbaar vervoer Apeldoorn

Woensdag 9 juli 2014

Door Redactie

© Redactie

Het vervoersbedrijf Syntus mag tot eind 2020 het openbaar vervoer verzorgen in Apeldoorn. Gedeputeerde Staten heeft het contract is met 4 jaar verlegd.  Syntus kreeg verlenging van het contract omdat sinds de start in 2010 de klantwaardering is gestegen en de CO2 uitstoot gehalveerd.  Hiermee voldoet Syntus aan de voorwaarden voor verlenging.

Gedeputeerde Conny Bieze: “Syntus heeft de verlenging afgedwongen door goed te presteren op klanttevredenheid en duurzaamheid. De verlenging zorgt voor continuïteit voor de reiziger, die Syntus een hoog rapportcijfer geeft. Bovendien biedt de verlenging ons de kans om te experimenteren met flexibele vormen van vervoer, die nodig zijn om de Veluwe ook in de toekomst goed bereikbaar te houden”.

Cees Anker, algemeen directeur Syntus: “We zijn verheugd dat we samen met onze opdrachtgever ons kwalitatief goede openbaar vervoer op de Veluwe kunnen continueren. We gaan graag aan de slag om waar mogelijk tot december 2020 verdere verbeteringen door te voeren in lijn met de OV visie van de provincie Gelderland”.

Syntus

Het busvervoer in Apeldoorn en op de Veluwe wordt sinds 2010 verzorgd door Syntus. Het aantal reizigers lijkt in die periode licht te zijn gestegen, maar dit is moeilijk te meten in verband met de afschaffing van de strippenkaart. De klantwaardering is hoog met Apeldoorn als meest gewaardeerde stadsdienst van Nederland in 2012 en 2013. De medewerkerstevredenheid neemt jaarlijks toe en de CO2 uitstoot is sinds 2011 met meer dan 50% afgenomen. Gedeputeerde Bieze: “Al met al een ruime voldoende”.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?