Taxeren; spannend voor iedereen

Zaterdag 11 februari 2017

Door Gerard Oltmans

Soms komen er pareltjes tevoorschijn, zoals een servies daterend van circa 1925 van Chris van der Hoef een Amsterdamse keramist/ontwerper. Een zo volledig servies zie je niet vaak, meestal is er tijdens het gebruik het een of ander gesneuveld. Als je zo’n topstuk ‘ontdekt’ en in veiling kunt  brengen.

Het blijft echter opletten… een prachtig schilderstuk kon nooit van de gesigneerde schilder zijn, omdat het op boardmateriaal geschilderd was dat toen nog niet bestond. Tja, even verder kijken dus.

Sinds eind vorig eeuw houdt Kiwanis Apeldoorn een jaarlijkse veiling ter behoeve van een goed doel. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan lampen op zonne-energie, waarmee kinderen in gebieden zonder elektriciteit hun leerboeken kunnen verlichten. Want als je kinderen kunt laten leren, hebben ze kans op een goede toekomst.

Die WakaWaka-solarlampen geven opgeladen liefst 80 uur licht en veilig licht dus. Geen brandgevaar meer. Kiwanis Het Loo werkt voor dit project samen met WakaWaka en War Child.

Voorafgaand aan de veiling zijn er gratis taxatiedagen en zaterdag 11 feb was de laatste. Alhoewel het op deze taxatiedag niet zo druk was als de voorgaanden, was er toch een gestage stroom van nieuwsgierige eigenaren. Die is het natuurlijk nooit alleen om de financiële te  doen, maar het vooral leuk vinden om het te laten zien en erover te kunnen praten. Zoals een bezoeker het treffend zei: ,,Het gaat mij niet om de waarde die het voor mij heeft, maar om de waarde die ik aan het goede doel kan toevoegen. Dat vind ik nou leuk.”

Binnenkort is de veilingcatalogus te zien op www.kroonveiling.nl. De volgende veiling is op 2 april in de Keizerskroon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!